Søg om at etablere vedvarende energi
Ansøgningsfristen er 5. januar 2025.
Hvis du er en af de mere end tyve udviklere eller virksomheder, som har sendt et projekt til os om at stille vindmøller, solceller eller biogas op, får du nu mulighed for at rette din ansøgning, så den kommer med i vores næste ansøgningsrunde med frist 5. januar 2025.
Fristen gælder også nye ansøgere, og det er et krav, at du bruger ansøgningsskemaet.
Ansøgningsskema om vedvarende energianlæg
Politiske prioriteringsprincipper
Det er især vigtigt for vores kommunalbestyrelse, at borgerne i lokalsamfundet tages med på råd, når der udvikles vedvarende energi-projekter. Derfor er der vedtaget et sæt politiske prioriteringsprincipper, som bliver brugt til at vurdere de indkomne projekter efter ansøgningsfristens udløb.
Principperne er:
- Lokal opbakning
Projektet tager lokale hensyn og bliver tilpasset omgivelserne i tæt samarbejde med naboer og lokalsamfund. Når den lokale viden og perspektiv tages i betragtning, er chancen for lokal opbakning og et succesfuldt projekt større. - Mere værdi for flere
Projektet giver værdi i form af fx øget biodiversitet, bedre adgang til natur og rekreative områder, lokale gevinster, såsom øget bosætning, nye muligheder for erhvervsudvikling og bedre vilkår for foreningslivet. Med andre ord: Projektet bidrager til lokalsamfund, hvor det er godt at leve, bo og arbejde. - Sammenhængende udvikling
Projektet bakker op om og bidrager i det lange løb til vores politiske visioner og strategier, herunder Fremtidens Legeplads, byprofiler og generelt de politiske indsatsplaner.
Proces for vedvarende energianlæg
Der er op til otte overordnede trin i behandlingen af ansøgninger om vedvarende energianlæg, inden et projekt eventuelt godkendes endeligt i kommunalbestyrelsen.
Se modellen Proces For VE Anlæg.
De otte trin er
- Ansøgning indsendes og screenes af relevante fagligheder
- Projekter prioriteres af Kommunalbestyrelsen*
- 1. borgermøde og valg af borgere til dialoggruppe
- Dialoggruppe udvikler projektet, og projektet tilpasses
- 2. borgermøde, hvor et tilpasset projekt præsenteres
- Ansøger indsender tilpasset projektansøgning
- Kommunalbestyrelsen igangsætter plan- og miljøproces**
- Plan- og miljøproces gennemføres. Endelig politisk godkendelse***
* Der prioriteres 1-2 projekter, og processen begynder herefter fra trin 3.
** Kommunalbestyrelsen vurderer om projektet nu i tilstrækkeligt omfang lever op til det politiske ønsker. Der er ingen garanti for igangsættelse af plan- og miljøproces.
*** Der er ingen garanti for politisk godkendelse. I plan- og miljøprocessen er der også en høringsfase med mulighed for at komme med kommentarer til det udarbejdede forslag til lokalplan.