Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Billund får igen top 10-plads i erhvervsvenlighed

Billund Kommune er for tredje år i træk at finde i top 10 i Dansk Industris årlige undersøgelse af de mest erhvervsvenlige kommuner.

Billund Kommune rangerer for tredje år i træk i top 10 i den årlige undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed, som Dansk Industri står bag.

Det er lokale virksomheder, som er med til at bedømme kommunerne. Det er især en god digital infrastruktur, kvaliteten af de lokale folkeskoler og et meget lavt niveau for kommunale skatter, afgifter og gebyrer, som Billund Kommune får ros for af de lokale virksomheder.

Undersøgelsen sammenligner kommunerne inden for en lang række kategorier, og på flere punkter scorer Billund Kommune en 1. plads. For eksempel at det i Billund Kommune er gratis at søge en byggetilladelse, og Billund er desuden bedst til at vedligeholde og forbedre det lokale vejnet ifølge virksomhederne.

”Vi tager undersøgelsen som et stort kompliment til os, både politikerne og forvaltningen, for at holde fokus på, hvad der er vigtigt for virksomhederne. Det er jeg stolt over. Samtidig er vi ikke blinde for, at der selvfølgelig altid er områder, hvor vi kan gøre det endnu bedre, og det skal vi nu have set på, om der er noget, vi kan gøre anderledes,” siger Stephanie Storbank, borgmester.

Fast kommune i top 10

Kun én gang i løbet af de sidste 12 år har Billund Kommune været uden for top 10. Det var i 2019, og på den baggrund satte Billund Kommune gang i initiativer, for at komme tilbage i toppen. Blandt andet blev der lagt kræfter i at forbedre dialogen med de lokale virksomheder.

”Der er stor konkurrence blandt kommunerne om at være mest erhvervsvenlige, for et godt erhvervsliv har betydning for mange andre områder: Det giver tilflytning, lav arbejdsløshed og et blomstrende byliv. Derfor har vi også et mål om at være en af Danmarks bedste erhvervskommuner, så jeg er glad for, at vi holder fast i top 10, hvor vi bør være”, siger Stephanie Storbank.

Fakta om undersøgelsen:

- DI’s undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2022, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Det er 13. år i træk DI laver en undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.

- 7.915 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andet fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen.