Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Over 50 borgere har været med til at skabe legeplads i Filskov

Filskovs nye legeplads er et resultat af samskabelse med lokale børn, unge og voksne. Den blev indviet søndag den 19. september.

Hvordan kan man med ét ord beskrive et godt område? Det er ikke nødvendigvis nemt, men den opgave fik 6. og 7. klasse på Filskov Skole, da de på en workshop skulle finde frem til, hvad de kunne tænke sig i en legeplads. 

Det var starten på den rejse, som Filskov har været på for at skabe den legeplads, der passer bedst til netop dem.

Søndag den 19. september blev legepladsen indviet med tale fra udvalgsformand for Teknik- og Miljø, omkring 100 borgere - og selvfølgelig børn, som sammen med udvalgsformanden klippede snoren.

 

Fremtidens legeplads 

En central del af vores strategi for legepladser er, at hver ny legeplads skal være unik og helt sin egen - og her kommer museet ind i billedet. Museet er en fast del af legepladsstrategien, og deres opgave er at bidrage med samskabelse, borgerinddragelse og at finde frem til byens særlige kendetegn.

"Vi har ud fra en gennemgang af Filskovs historie peget på værdier på tværs af tid og mennesker. I Filskov er identiteten blandt andet, at man altid tager imod en udfordring, man løser problemer, man gør ting sammen i fællesskab, og så er man lidt skøre," siger museumsinspektør på Billund Kommunes Museer Anna Louise Siggard.

På den nye legeplads er der blandt andet svævebane til de store børn og et lille legetårn til de mindre børn. Der er også beachvolleybane og udkigstårn i skoven.

Med visionen Børnenes Hovedstad har vi høje ambitioner om udvikling af udendørs læringsmiljøer. Ambitionen er at reducere de mange ensartede legepladser til færre, bedre og mere varierede legepladser for både børn og voksne. Sammen med vores borgere finder vi frem til den bedste løsning, som vi sammen skaber.