Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Billund Kommune rykker i top 5 i Dansk Industris undersøgelse af erhvervsvenlighed

Billund Kommune indtager en 5. plads i Dansk Industris årlige undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed.

En stærk indsats for at skaffe kvalificeret arbejdskraft, en god digital service samt et meget lavt niveau for kommunale skatter, afgifter og gebyrer.

De er nogle af de punkter, som Billund Kommune roses allermest for af de lokale virksomheder i Dansk Industris store, årlige undersøgelse ”Lokal erhvervsvenlighed 2021”.

Undersøgelsen rangerer Billund Kommune på 5. pladsen i 2021. Sidste år placerede Billund Kommune sig som nummer 10.

Undersøgelsen kigger på 10 forskellige kategorier, der hver især har betydning for lokale virksomheders mulighed for at skabe vækst og job. Billund Kommune kan i årets undersøgelse notere sig en stor fremgang på punktet ”Information og dialog med kommunen”.

Jeg glæder mig over, at vi scorer så højt på kommunikationen med virksomheder i år. Vi lå rigtig dårligt i 2020, men det har vi fået rettet op på, for vi ved, at dialogen mellem virksomheder og politikere og forvaltningen er afgørende for et godt erhvervsklima, siger Ib Kristensen, borgmester i Billund Kommune.

Topplaceringer 10 ud af 11 år

Stor tilfredshed blandt virksomhederne er der også, når de skal vurdere Billund Kommune på punktet ”Skatter, afgifter og erhvervsarealer”. Her opnår Billund den højeste tilfredshed på landsplan – blandt andet fordi kommunen ikke tager byggesagsgebyr.

Vi har nedbragt sagsbehandlingstiden, samtidig med at vi oplever et stort aktivitetsniveau i byggebranchen. Det er flot, siger Ib Kristensen.

Årets undersøgelsen understreger Billund Kommunes position som en af landets allerbedste erhvervskommuner. Billund Kommune har således været i top 10 i 10 ud af de seneste 11 undersøgelser fra Dansk Industri.

Jeg er rigtig godt tilfreds med, at Billund Kommune får en 5. plads. På trods af vores lille kommunestørrelse, er vi kæmpestore på erhvervsområdet, og det er en erklæret målsætning for os at være ambitiøse og skabe gode rammer for erhvervslivet og turismen. Derfor er jeg rigtig glad for at se, at mere end fire ud af fem virksomheder vil anbefale andre virksomheder at etablere sig i Billund Kommune, siger Ib Kristensen.

Se Dansk Industris faktaark over Billund Kommune i 2021 her