Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Byrådet vedtager Billund Kommunes nye erhvervsstrategi "Vokseværk i erhvervslivet - sammen bygger vi fremtiden"

Byrådet i Billund Kommune vedtog tirsdag aften en ny erhvervsstrategi, som de kommende år skal guide de kommunale investeringer i erhvervslivets rammevilkår.

Erhvervsstrategien bygger videre på byrådets visioner fra sidste års udviklingsstrategi, Fremtidens Legeplads.

”Hvor Fremtidens Legeplads fortæller om byrådets visioner for kommunen de næste 10 år, så er erhvervsstrategien i sagens natur mere sektor-orienteret, og har en kortere tidshorisont,” siger Ib Kristensen, borgmester i Billund Kommune.
”Vi har arbejdet tæt sammen med erhvervslivet om tilblivelsen af strategien, og glæder os til i samarbejde at realisere vores mål, så vi kan videreudvikle det gode erhvervsklima i kommunen,” siger Ib Kristensen videre.

Erhvervsstrategien sætter fokus på de kommende års vækstdrivere i Billund Kommune, hvor der skal arbejdes på at fremme de store infrastrukturprojekter som motorvejen, togforbindelsen og Billund Lufthavns nye vækststrategi.

Derudover skal der arbejdes videre med realiseringen af Billund Byvision, som de seneste fem år har taget fart, og har skabt et i dansk sammenhæng helt unikt investeringsmiljø og fællesskab omkring erhvervs- og byudvikling.

”Vi er i mål med fase 1 af byvisionen, men vi må ikke hvile på laurbærrene. Der er meget mere potentiale at hente også i byvisionens næste faser. Byrådet mødtes for nyligt med byens større investorer og erhvervsfolk, og jeg tør godt sige, at der ikke har været større stolthed og opbakning til byvisionen, end nu,” siger Ib Kristensen.
”Vi ser nu resultaterne af de seneste års arbejde i form af de mange nye investeringer i Billund, men også i form af en øget bosætning og opmærksomhed mod de ting vi kan. Alt sammen noget, der bidrager til kommunens indtægter og omdømme. På den måde bidrager byvisionen til udviklingen af hele kommunen”, slutter Ib Kristensen.

Udover vækstdriverne har Byrådet fokus på de generelle rammevilkår som iværksætteri, tiltrækning af nye virksomheder og kvalificeret arbejdskraft. Her vil Byrådet bruge de kommende måneder på at prioritere hvilke udviklingsområder, der skal tages hånd om først, bl.a. i samarbejde med erhvervsforeningen Billund ErhvervsFremme og udviklingsorganisationen Capital of Children Playful Minds, som driver en del af kommunens erhvervsudvikling.

Læs den nye erhvervsstrategi her.