Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Ekstra udgifter til helhedsplan for Hejnsvig Skole bliver en budgetsag

Nye oplysninger om økonomien gør Helhedsplanen for Hejnsvig Skole til en budgetsag

Børneudvalget i Billund Kommune behandlede i går, den 11. september, helhedsplanen for Hejnsvig Skole, hvor der er afsat 30 millioner kroner i årene 2018-2022 til renovering af skolen.

 Den fornyede behandling af sagen skyldes, at Kommunale Ejendomme i Billund Kommune i det indledende arbejde med helhedsplanen er stødt på flere forhold, der kan medføre merudgifter i forhold til det oprindelige budget på 30 millioner kroner.

 Samlet set er der er en række forhold, der kan bringe den totale udgift for helhedsplanen op på 51,5 millioner kroner. 

  •          Merudgifter til det besluttede anlægsprojekt i forhold til at kunne realisere den nuværende helhedsplan udgør 4.800.000 kroner.
  •          Merudgifter vedr. renoveringsarbejde som ikke er indeholdt i helhedsplanen og godt kan udføres senere, men hvor der er en økonomisk fordel ved at udføre sammen med helhedsplanen estimeres til 10.100.000 kroner.
  •          Merudgifter til tillægsarbejder der eventuelt kan vælges til, såfremt helhedsplanen ønskes forbedret for at skabe en bedre samlet løsning for skolen. Det arbejde estimeres til 3.950.000 kroner.
  •          Hertil forventes udgifter til bygningsforurening på ca. 2.750.000 kroner som i helhedsplanen forudsættes finansieret af puljen for bygningsforurening.

 

-  På mødet i går blev vi præsenteret for nyt materiale i forhold til at håndtere merudgifterne – herunder tre mulige løsningsforslag. Vi drøftede sagen og oversender sagen til forhandlingerne vedr. budget 2020-2023 uden specifikke anbefalinger, siger Ann Charlotte G. Vilstrup.

 Budgetforhandlingerne i Billund Kommune står lige for døren og der er første budgetseminar den 25. september, mens budgettet skal endelig vedtages den 29. oktober.

 - Det er klart, at man i Hejnsvig venter med længsel på at få et pædagogisk og bygningsmæssig løft af skolen, og heldigvis står vi lige foran budgetforhandlingerne, så Byrådet hurtigt kan tage stilling til, hvordan vi griber de nye udfordringer vedrørende helhedsplanen an, siger Ann Charlotte G. Vilstrup.

Sagsfremstilling og beslutning fra Børneudvalget

 

Yderligere oplysninger hos:

Formanden for Børneudvalget i Billund Kommune, Ann Charlotte G. Vilstrup på telefon 2285 2945 eller Direktør for Børn og Unge, Thomas Reintoft på telefon 7972 7600