Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Pressemeddelelse fra TrekantBrand

Ny dimensioneringsplan for TrekantBrand. I perioden 2017-2018 skal der gennemføres en grundig proces for at udarbejde en fælles dimensioneringsplan for Trekantområdets Brandvæsen. Planen vil fastlægge struktur og serviceniveau for det fælles beredskab i TrekantBrand. Indtil da fortsætter beredskabet på nuværende vilkår.

I perioden 2017-2018 skal der gennemføres en grundig proces for at udarbejde en fælles dimensioneringsplan for Trekantområdets Brandvæsen. Planen vil fastlægge struktur og serviceniveau for det fælles beredskab i TrekantBrand. Indtil da fortsætter beredskabet på nuværende vilkår.

 Det lægger beredskabsdirektør Lars Nordahl Lemvigh nu op til. På et møde i TrekantBrand 30. september drøftede borgmestrene fra de involverede kommuner – Vejle, Kolding, Fredericia, Middelfart, Billund og Vejen – indstillingen, og fra alle borgmestre var der opbakning til forslaget.

 Indstillingen indebærer, at det hidtidige udkast bliver taget af bordet. Forslaget, som blev fremlagt i sommers, har mødt kritik fra både medarbejdere og lokalsamfund, og Beredskabsstyrelsen har også stillet kritiske spørgsmål til udkastet.

 I stedet skal der nu fastlægges en proces for, hvordan en ny dimensioneringsplan kan udarbejdes på en mere hensigtsmæssig måde. Der lægges vægt på, at der bliver tid til at gennemføre en mere grundig proces, end der har været mulighed for i det nystiftede fælles brandvæsen. I processen skal der være plads til dialog med medarbejdere, borgere og beslutningstagere.

 Indtil den nye dimensioneringsplan ligger klar, fortsætter beredskabet på nuværende vilkår. Borgmestrene for de involverede kommuner har givet hinanden håndslag på, at de er parate til via tillægsbevillinger at sikre det økonomiske grundlag for at videreføre beredskabet frem til 2018 uden gennemførelse af de planlagte effektiviseringer. Effektiviseringer, der ikke omfatter den operative struktur, vil dog fortsat blive gennemført.

 Sagen skal nu behandles i Beredskabskommissionen 14. oktober. Kommissionen kommer herefter med en indstilling til byrådene, som skal tage stilling til ny proces samt afledte tillægsbevillinger for 2016, 2017 og 2018.

 

Yderligere information

Beredskabsdirektør Lars Nordahl Lemvigh, Trekantområdets Brandvæsen 24 79 17 76

Borgmester Arne Sigtenbjerggaard, Vejle Kommune 27 13 15 01

Borgmester Ib Kristensen, Billund Kommune 40 54 80 90

Borgmester Steen Dahlstrøm, Middelfart Kommune 40 15 18 58

Borgmester Jacob Bjerregaard, Fredericia Kommune 22 10 70 00

Borgmester Jørn Pedersen, Kolding Kommune 51 48 27 38

Borgmester Egon Fræhr, Vejen Kommune 20 16 26 69