Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Billund Kommune indstillet til Byplanprisen 2016

Et halvt år efter at Billund Kommune modtog en specialpris for den visionære byplan for Børnenes Hovedstad, er byplanen igen indstillet til en pris. Den 6. oktober afgøres det, om Billund Kommune skal have Byplanprisen 2016

En byplan, der har plads til børnene, vil også fungere rigtig godt for alle andre, og hvis der er en by, der kan bevise det, så er det Billund.

Det er fem dommere enige om. De sidder alle fem i den jury, der skal udpege vinderen af Byplanprisen 2016. Derfor har de også indstillet Billund Kommunes byplan for Børnenes Hovedstad til prisen i år – i konkurrence med Herning og Aalborg.

 

De fem dommere siger videre i indstillingen, at det bliver ”spændende at følge, hvordan en by på børnenes præmisser udvikler sig”.

Vinderen kåres den 6. oktober ved det årlige Byplanmøde, som arrangeres af Dansk Byplanlaboratorium og Akademisk Arkitektforening. I år holdes mødet i Malmø.

 

Billund Byvision er udarbejdet i et samarbejde mellem Realdania, KIRKBI og Billund Kommune. Tegnestuen BIG Bjarke Ingels Group og Urgent.Agency har designet selve planen.

 

Borgmester Ib Kristensen (V) tager endnu en indstilling til en pris som en kompliment til det fælles visionsarbejde. 

- Der er stor prestige forbundet med at blive indstillet til en pris for byplanen i Billund, for det viser, at vi er på rette spor. Ellers var vi ikke blevet indstillet.

 

- Markedsføringsmæssigt betyder priser og indstillinger meget. Jeg kan mærke, at det bliver bemærket både lokalt, og når jeg kommer rundt i landet. Al positiv omtale er med til, at folk kigger mod Billund Kommune og måske overvejer at bosætte sig her hos os. Lige i øjeblikket kan vi næsten ikke følge med i forhold til at udstykke byggegrunde i Billund, siger borgmester Ib Kristensen.

En væsentlig del af visionen for Billund er, at Billund by skal være kreativ, legende og lærende. Leg og læring skal ikke kun foregå inde bag murene i det kommende Lego House, der får en helt central placering i bymidten, men også i Billund Playline, som er en gang- og cykelforbindelse, der skal lægge op til leg og kreativitet.

 

Juryen bemærker også i sin indstilling den kommende sti, som ikke kun skal indbyde til kreativitet, men også skal samle den by, der i dag ikke rigtig hænger sammen.

 

FAKTA

Byplanprisen

 

Prisen så dagens lys for 20 år siden. De tre seneste kommuner, der har modtaget prisen, er Hjørring (2015), Odense (2014) og København/Frederiksberg (2013).

Prisen gives til velfungerende, bæredygtige byer og bymiljøer af høj kvalitet – eller til planlægning af samme.

 

Udpluk af indstillingen:

”Juryen nominerer Billund kommune for den samlende fortælling, de store visioner for byen og den fokuserede planlægning for og med børn. Det bliver spændende at følge, hvordan en by på børnenes præmisser udvikler sig. Det er juryens tese, at en plan, der har plads til børnene også vil fungere rigtig godt for alle andre. Hvis der er en by, der kan bevise det, så er det Billund”.

Se den fulde ordlyd af juryens indstilling

KIRKBI, Realdania og Billund Kommune fik i april i år sammen med tegnestuen BIG Bjarke Ingels Group og Urgent.Agency specialprisen Visionary Concepts ved Danish Design Award 2016.