Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

30 FLL-hold skal dyste på opgaver om samspillet mellem mennesker og dyr

Både hold og frivillige hænder vælter ind til FIRST LEGO League i Billund. Stævnet åbner også for, at virksomheder kan deltage i et særligt Science Fair med direkte adgang til fremtidens medarbejdere.

Der bliver fuld hus, når Børnenes Hovedstad genoptager traditionen med at afvikle FIRST LEGO League lørdag den 12. november.

I første omgang var det meningen, at der skulle være plads til 20 hold fra skoler i og udenfor Billund Kommune. Men interessen var så stor, at der blev skaffet plads til 10 ekstra hold.

Og nu ligger temaet for årets dyst også fast. Holdene skal løse opgaver om udfordringer i forholdet mellem mennesker og dyr. Det betyder, at holdene kan se frem til travle uger, hvor de skal forberede deres præsentation for dommerne i tre forskellige spor. For ud over de programmeringer og robotkørsler, som FIRST LEGO League nok er mest kendt for, består konkurrencen også af en opgavedel, der handler om forskning og en del, der handler om at kunne markedsføre holdets løsning og ikke mindst at kunne demonstrere gode samarbejdsevner.

Frivillige hænder strømmer til

Det store arrangement med 300 deltagende børn og alle deres heppende familiemedlemmer og venner kræver et ret stort mandskabsmæssigt setup.

- Men vi er faktisk ret overvældede over, hvor mange mennesker, der stiller deres hjælp og timer til rådighed for projektet. Vi har for eksempel en, der flyver ind fra USA for at være frivillig sammen med et ægtepar fra Nordjylland. Og to unge lærere fra Aarhus har sagt ja til at være konferencierer hele dagen. Samtidig er der også mange lokale kræfter med. Blandt andet har lærere fra kommunens skoler, Campus Grindsted, Billund Rotary Klub, KulturCrew og andre ildsjæle meldt sig på banen, fortæller projektleder Karina Svendsen, Børnenes Hovedstad.

Trods tilstrømningen af frivillige hænder er der stadig plads til enkelte flere, så hold dig ikke tilbage, hvis du synes, du har noget at byde ind med. Der vil blive afviklet informationsdag for alle registrerede frivillige lørdag den 8. oktober.

Et ”Speakers Corner” for virksomheder

Som en del af det lokale FIRST LEGO League stævne vil Børnenes Hovedstad gerne etablere et Science Fair - en videnskabsmesse - hvor lokale produktionsvirksomheder og uddannelser kan få en standplads og mulighed for at inspirere og fange børnenes interesse for netop deres faglige felt og karrieremuligheder.

- De børn, der deltager i FIRST LEGO League, kunne meget vel blive jeres fremtidige studerende, medarbejdere eller partnere, og I får her en enestående mulighed for at vise dem, hvad I laver af spændende ting, lyder Karina Svendsens opfordring til virksomheder og uddannelsesinstitutioner.

Målet med at knytte et Science Fair på turneringen er netop at øge børns interesse for de naturvidenskabelige fag og karrierer. Derudover er det ønsket at øge det generelle kendskab til, og interesse for, Billund Kommunes produktionsvirksomheder samt at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft i Billund Kommune.

FAKTA

  • Den fulde opgavebeskrivelse til årets FIRST LEGO League findes på www.hjernekraft.org
  • Der deltager 30 hold i den lokale turnering i Billund – 25 hold fra kommunens egne skoler + 1 hold fra Vejle Kommune og 4 hold fra Fredericia Kommune.
  • Turneringen afvikles på International School of Billund (ISB) lørdag 12. november 2016.

Hvis din virksomhed har lyst til at deltage i Science Fair – eller du selv har lyst til at være frivillig – så kontakt projektleder Karina Svendsen ks@capitalofchildren.com