Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

6.D vinder årets Historiedyst

6.D på BillundSkolen vinder i gruppen 5.-6.klasse i Historiedysten, som er arrangeret af Det Nationalhistoriske Museum. I alt deltog 1.300 skoleklasser fra hele landet i konkurrencen, hvor temaet var Sønderjyllands genforening med Danmark i 1920.

Skolernes Motionsdag på BillundSkolen blev i år lidt anderledes end normalt, da der ventede 6.D en stor overraskelse. Her fik klassen nemlig beskeden om, at de var vinderen af dette års Historiedyst i gruppen 5-6.klasse.

I alt deltog 1.300 klasser fra 3.-9. klasse fra Danmark, Grønland, Færøerne og de danske skoler fra Sydslesvig i Historiedysten, som i år handlede om Sønderjyllands genforening med Danmark i 1920. Her skulle der findes en vinder fra hvert af de tre niveauer: 3.-4. klasse, 5.-6. klasse og 7.-9.klasse. Her blev BillundSkolens 6.D en af de heldige vindere. De vinder nu en tur til København, som er fuldt fortjent efter det store samarbejde og engagement, som det har krævet af eleverne for at vinde denne konkurrence.

Fællesskabet styrkes 

Det gjorde det bare meget sjovere, at man skulle samarbejde igennem det hele. Det er altid fedt at tænke på, at man vandt sammen som klasse, sådan lyder det fra Anjlika Ranjbaryan, som er elev i 6.D på BillundSkolen.

Det har virkelig også givet noget på selvtillids- og klassekontoen at deltage i konkurrencen, fortæller lærer i 6.D Janni Kvistgaard. Hun mener, at det vigtigste, som eleverne har fået ud af konkurrencen, er troen på sig selv og dem som klasse. Ifølge eleven Lotas Alabdulkader er det da også fællesskabet, som har gjort det sjovt at være med i Historiedysten:

”Vi havde det sjovt sammen, da vi lavede opgaverne, og jeg synes ikke, det var svært, fordi vi stod sammen om det,”

Elevernes helt egen fortjeneste 

Det er eleverne i 6.D, som helt selv har gjort sig fortjent til sejren i Historiedysten. De havde nemlig fra deres lærer Janni Kvistgaard fået helt frie rammer i undervisningen til at forberede sig på konkurrencen. Det Nationalhistoriske Museum havde ellers selv lagt materiale og opgaver ud, som eleverne kunne bruge til at forberede sig til Historiedysten. Men hos 6.D fik de altså selv lov til at bestemme, hvordan de forberedte sig bedst. Det resulterede i, at en lavede en tegneserie med den information, som eleven skulle lære, mens andre lavede minecraftverdner, talekort, en tidslinje og meget, meget mere.

Jeg går meget op i, at børnene lærer på forskellige måder, og at de selv skal vide, hvordan de lærer bedst. Derfor er det dem selv, som har bestemt, hvordan de skulle huske, hvad der skete under genforeningen, fortæller Janni Kvistgaard.

Det vigtige var, at alle eleverne var med og fik lov til at vise, hvad netop de er gode til. Det har været et samarbejde, hvor alle har kommet med deres bidrag. Det gav eleverne mulighed for blandt andet at filme, hvilket Andrea Skov fra 6.D var glad for: 

Det sjoveste ved at være med i Historiedysten var, at jeg fik lov til at filme til den kreative opgave. Vi kom også til at arbejde under tidspres til finalen, hvilket var svært.

Klassetur til København

Som præmie for den flotte præstation skal 6.D nu en tur til København, og det glæder hele klassen sig rigtig meget til. Det ligger ikke helt fast, hvad de endnu skal opleve i hovedstaden, men Andrea, Anjlika, Lotas og Cecilie er enige om, at de bare næsten ikke kan vente på, at de sammen som klasse skal til København. Men der er dog en ting, som de alligevel håber lidt ekstra på at opleve:

Jeg tror, vi glæder os allermest til at se Tivoli, hvis vi er så heldige, fortæller Cecillie Büchmann fra 6.D på BillundSkolen.