Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Indvielse af cykelsti Vorbasse-Skjoldbjerg

Over 60 kom gående eller cyklende til indvielse, da cykelstien mellem Vorbasse og Skjoldbjerg fredag den 12. oktober blev officielt åbnet

Billund Kommune har anlagt endnu en cykelsti. Denne gang en 5,5 kilometer lang cykelsti, der forbinder Vorbasse og Skjoldbjerg.

Over 60 borgere kom cyklende eller gående til, da cykelstien officielt blev indviet fredag den 12. oktober 2018 af formanden for Teknik- og Miljøudvalget i Billund Kommune, Per Nyhus. 

Blandt de fremmødte var elever fra Vorbasse Skole, heraf 6 elever fra 4.5 og 6. klasse, der bor i Skjoldbjerg og som nu fremover har en sikker skolevej, når de cykler til og fra skole.

Viceskoleleder Thomas Toudal Jørgensen fortalte, at cykelstien også giver bedre muligheder for at skolen kan komme ud i naturen, og at han sagtens kunne se en bålplads med mere anlagt i området ved Slaugvej, hvor den cykelstien blev indviet. 

Helt fra begyndelsen har projektet været en god oplevelse, hvor Lokalrådet gik aktivt ind og var med til at skabe dialog med de 17 lodsejere langs ruten, sådan at der i løbet af 2017 kunne indgås frivillige aftaler med næste alle. I løbet af perioden blev der også mulighed for at ændre lidt på projektet, hvor stien blev forlænget med 100 meter ved Kirkegade/Skjodbjergvej, så turen blev mere trafiksikker for skolebørnene, fortæller Per Nyhus.

Cykelstien mellem Vorbasse og Skjoldbjerg var den anden nye cykelsti i Billund Kommune i 2018. Tidligere i 2018 blev en 4,2 kilometer cykelsti fra Loft til Eg indviet. I 2015 var det en 3,6 kilometer cykelsti mellem Hejnsvig og Gyttegård Golfklub, der blev indviet og derudover er der inden for de senere år etableret et stykker cykelsti fra Industrikrogen til Blåbjergvej i Filskov, ligesom der er etableret cykelforbindelse mellem Billund og Vejle via Bindeballestoen.

- Der er ingen tvivl om at cykelstier er prioriteret i Byrådet og at vi ønsker at forbinde vores byer med cykelstier. Nu fik vi indviet endnu et stykke, og det er dejligt at høre hvordan skolen og de mange fremmødte borgere glædede sig over den nye cykelsti, siger Per Nyhus.

Der er i budget 2019 og overslagsårene i Billund Kommune afsat 4 millioner kroner årligt i en pulje til cykelstier.