Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Motionsdag i dagplejen

Dagplejen i Grindsted Vest deltog torsdag i uge 41 i den landsdækkende bevægelsesuge.

På Dagplejens mini-motionsdag var Dagpleje Team Vest 2 samlet i heldagslegestuen på Sydtoften, hvor der blev dystet både ude og inde.

 -  Vi inddrog både naturen og materialer fra bObles (målrettet børn i alderen 0-2 år) til motionsdagen, og der var aktiviteter som bakkeløb/kravl – linegang - kravl gennem rør - hop og kast med mere, fortæller dagplejer Bodil Madsen fra Vestgruppen

Alle børn fik efter endt indsats et diplom. For dagplejerne er det naturligt at deltage, for motion er en vigtig del af livet i dagplejen.

-   Som kommunale dagplejere har vi stor fokus på betydningen af bevægelse og fysisk aktivitet som læringsmiddel til udvikling og stimulering af børnenes motorik. Til daglig giver vi dagplejebørnene mulighed for at bevæge sig spontant og gennem planlagte aktiviteter. Det handler især om at have det sjovt, og derved give børnene lyst, begejstring og motivation til at bevæge sig, siger Bodil Madsen.

Fakta om bevægelsesugen

Bevægelsesugen består hvert år af et legetema, som stimulerer til kreativ leg og sansemotorisk udvikling. I år er det børnefysioterrapeut Louise Hærvig, som har fundet på forskellige lege og aktiviteter med inspiration i ”balance Haletudser” fra bObles.

I 2011 lancerede DGI, Børneulykkesfonden og bObles for første gang bevægelsesugen. Over 215.000 børn i alderen 0-6 år har siden deltaget, og det er efterhånden blevet en tradition for mange af landets dagplejere, vuggestuer og børnehaver at være med.