Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Kampagne har tredoblet opkald til Stoplinien

Der er sket en tredobling af opkaldene til Stoplinien i forbindelse med Sundhedsstyrelsens rygestopkampagne ”Få hjælp til dit rygestop” i foråret 2015. Sundhedsstyrelsen lancerer nu en ny omgang af kampagnen, der skal gøre endnu flere rygere opmærksomme på, hvor de kan få hjælp til at kvitte cigaretterne.

Der er sket en tredobling af opkaldene til Stoplinien i forbindelse med Sundhedsstyrelsens rygestopkampagne ”Få hjælp til dit rygestop” i foråret 2015. Sundhedsstyrelsen lancerer nu en ny omgang af kampagnen, der skal gøre endnu flere rygere opmærksomme på, hvor de kan få hjælp til at kvitte cigaretterne.

Det kan betale sig at få personlig rådgivning, når man gerne vil holde op med at ryge. For personlig rådgivning er en af de metoder, der sammen med rygeafvænningsprodukter virker bedst, hvis man vil stoppe med at ryge. Derfor opfordrer Sundhedsstyrelsen og landets kommuner i en ny kampagne til, at rygere bruger Stoplinien eller kommunens gratis rygestoptilbud, når de overvejer at kvitte cigaretterne. 

”Et rygestop er en stor opgave - som at bestige et bjerg -  og hjælpen fra rådgiverne på Stoplinien kan være med til at sikre, at man kommer godt igennem rygestoppet. Rådgiverne på Stoplinien kan for eksempel rådgive om, hvad man gør i de situationer, hvor beslutningen om at holde op bliver udfordret af lysten til at tænde en cigaret, eller snakke med en om, hvordan man bruger nikotin rigtigt. Det gælder om at få den hjælp, der passer til ens eget behov, siger Nina Krogh Larsen, der er akademisk medarbejder i Sundhedsstyrelsen.

Evalueringen af 1. omgang af Sundhedsstyrelsens kampagne i foråret har vist, at markant flere rygere tog kontakt til Stoplinien i kampagneperioden. Der var langt større aktivitet på linjerne i 2015 end tilsvarende uger i 2014, og i alt var der 505 nye kontakter til Stoplinien i uge 12-14, hvor kampagnen kørte.

Kampagnen ”Få hjælp til dit rygestop” er baseret på ex-rygeres egne historier om, hvordan det er lykkedes for dem at stoppe med at ryge, og især alle de gevinster det har givet dem. Og gevinsterne er mange. De får en bedre økonomi, deres familie bliver glade, mad smager bedre og af mere, de lugter bedre, får mere luft til at motionere og bliver også selv i bedre humør. 

Erfaringen fra kampagneevalueringen blandt 500 rygere viser netop også, at et bedre helbred, det at spare penge og ikke at lugte af røg er de gevinster, som de fleste blandt rygerne forventer at få ud af deres rygestop. 

Fakta om kampagnen

Kampagnen ”Få hjælp til dit rygestop” er en landsdækkende kampagne, som skal hjælpe flere storrygere til at kvitte smøgerne. ”Få hjælp til dit rygestop” kører både på landsdækkende TV, i radio og på digitale medier. Sundhedsstyrelsen står bag indsatsen, der er del af en større indsats i 27 kommuner, som er målrettet storrygere, der ønsker at stoppe med at ryge. Kampagnen kører over 1 ½ år med kampagneperioder i forår og efterår 2015 og igen i efteråret 2016.

Fakta om rygning

  • Alle kan stoppe med at ryge, men mange har flere stopforsøg bag sig, før det lykkes. 
  • Chancen for at lykkes med et rygestop bliver fem gange større, hvis man får hjælp til det. 
  • Personer, der dagligt ryger 15 cigaretter eller derover, lever i gennemsnit 8-10 år kortere end personer, der aldrig har røget.
  • De fleste storrygere ønsker at stoppe. Det gælder for mindst 6 ud af 10 rygere.
  • Trangen til at ryge er størst i begyndelsen af rygestoppet. Men den bliver hele tiden gradvist mindre.

Besøg Grindsted Apotek, og læs mere om Rygestop her.