Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

DR Big Band - Et glimt af Carl Nielsen

Du kan som det eneste sted udover København opleve koncerten med DR Big Band i Billund Idrætscenter fredag den 23. oktober 2015.

Carl Nielsen levede fra 1865-1931 og oplevede på den måde jazzens udbredelse til Europa i begyndelsen af det nye århundrede. Han var ikke udelt begejstret - men dog ikke fordømmende:

"Jeg har i og for sig ikke noget imod f. eks. jazzmusik, naar den bare kommer paa rette Sted og det rette Øjeblik. En anden Ting er, at jeg tror, Jazzmusikken vil dø hen af sig selv. Den har jo nemlig intet Indhold, og den har ingen Rødder i vor Kultur".

Carl Nielsen tog fejl - jazzen lever bedre i bedste velgående og er blevet en integreret del af vores kultur.

 

Et smukt og smidigt møde

Pointen er, at de stramme genreinddelinger, som Carl Nielsen oplevede gennem tiden er blevet opløst, så der nu uden problemer kan komponeres og samarbejdes på tværs af genrer. Det er derfor lige til højrebenet for DR Big Bandet at byde ind med en koncert i forbindelse med Nielsen-fejringen.

 

Nyt værk - klassisk møder jazz

Koncerten består af to dele. Først vil DR Big Bandet uropføre et nyt værk - "Glimt af Nielsen" - skrevet af Peter Jensen og Morten Büchert. Værket består af bearbejdede indspilninger af Nielsens seks symfonier, der i en musikalsk dialog med nykomponerede dele udforsker og forsøger at udkrystallisere det centrale i Nielsens tone- og formsprog.

Derefter vil Peter Fuglsang være solist i værket "Reflections", der ligeledes er komponeret af Peter Jensen med udgangspunkt i Carl Nielsen klarinetkoncert. 

Derefter vil Peter Fuglsang være solist i værket "Reflections", der ligeledes er komponeret af Peter Jensen med udgangspunkt i Carl Nielsen klarinetkoncert. Efter pausen står Carl Nielsen sange på programmet fremført af mezzosopran Tuva Semmingsen og af sanger Christian Hjelm. Christian Hjelm bidrager med personlige og gennemarbejde nyfortolkninger af Nielsens sange arrangeret i samarbejde med Peter Jensen.

 

Du kan som det eneste sted udover København opleve koncerten med DR Big Bandet i Billund Idrætscenter fredag 23. oktober 2015 kl. 19.30.

Koncerten er gratis, men for at komme ind til koncerten, skal man printe en gratis billet her:

 

 www.billundkultur.dk 

 

Allerede fra kl. 17.30 er der mulighed for at købe aftenens jazzmenu i Billund Idrætscenters Café til kun 60kr. Vin, øl og vand kan købes til rimelige priser. Forudbestilling nødvendig på juh@billund.dk eller telefon 7213 1770.