Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Billund Kommune kåres igen som Danmarks mest ejendomsvenlige kommune

Billund Kommune er for andet år i træk kåret som Danmarks mest ejendomsvenlige kommune af EjendomDanmark.

I slutningen af 2020 slog Billund Kommune sin egen rekord i antallet af solgte nye byggegrunde. I år kan de sætte endnu en rekord. De er nemlig den første kommune, der to år i træk er løbet med titlen som den mest ejendomsvenlige i hele landet. Det fremgår af EjendomDanmarks årlige undersøgelse af kommunernes ejendomsvenlighed.

”At byggegrundene bliver revet væk i Billund Kommune, er et levende bevis på, hvad en kommune kan opnå ved at tænke i ejendomsvenlige baner. Kommunen har i mange år bidraget til at fjerne afgørende sten på vejen, når det handler om at tiltrække byggerier, investeringer og vækst. Det høster de frugten af nu,” siger Jannick Nytoft, adm. direktør i EjendomDanmark, der roser Billund Kommune for fortsat at sikre de bedste betingelser for ejendomsejerne.

Billund Kommune har også tidligere haft vinderpokalen – både i 2015, 2017 og 2020. Kommunen klarer sig godt i samtlige kategorier i undersøgelsen. Timepris og dækningsafgift er fortsat 0. Grundskylden på 18,48 promille er den fjerde laveste i landet. Med en byggesagsbehandlingstid på 19 dage placerer kommunen sig i den bedste fjerdedel i landet, og det samme gælder for antallet af ejendomsforbrydelser. Derudover er Billund Kommune en ureguleret kommune.

Borgmester Ib Kristensen er meget glad for, at Billund Kommune for fjerde gang løber med prisen som Danmarks mest ejendomsvenlige kommune:

Jeg er meget stolt over, at vi for andet år i træk ligger nummer 1. Nok er vi en lille kommune, men vi har kæmpestore ambitioner på erhvervs- og ejendomsområdet, hvor vi har en målsætning om at skabe de bedste rammer for såvel erhvervsliv som private, siger Ib Kristensen.


Fakta om undersøgelsen

Det er tiende år i træk, EjendomDanmark måler på ejendommenes vilkår i landets 98 kommuner. Kommunerne måles på forhold, de selv har indflydelse på, og som har betydning for ejendommene. Ud over grundskyld tæller dækningsafgift, om kommunens private lejeboliger er reguleret eller ej, sagsbehandling for byggesager, byggesagsgebyrer og antallet af ejendomsforbrydelser (brandstiftelse, hærværk og indbrud).

Igen i år ligger de jyske kommuner generelt lunt i svinget og tager ni ud af ti pladser i top-10. Billund tager førertrøjen, mens Hedensted får en andenplads og Viborg løber med tredjepladsen.