Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Billund scorer topkarakter på børnevenlighed

Turisterne i Billund er tilfredse, og det er især børnefamilierne, der er vilde med kommunen.

Fra juli til august 2017 har danske og udenlandske turister i Billund haft mulighed for at deltage i en tilfredshedsundersøgelse foretaget af Epinion og Dansk Kyst- og Naturturisme.

Turisterne er blevet bedt om at svare på en række spørgsmål om deres besøg og ophold i Billund og bedømme forholdene på en skala fra 1-5, hvor 1 betyder ”meget dårligt” eller ”meget utilfreds” og 5 betyder ”meget godt” eller ”meget tilfreds”.

Den overordnede tilfredshed blandt turisterne for hele deres besøg er 4,8 ud af 5.

”Det er et mål, der er nået, og det er jeg virkelig glad for”, fortæller Lea Bennedsen, turismekoordinator i Billund ErhvervsFremme.

Det er især på spørgsmål vedrørende børnevenlighed, at Billund scorer topkarakter. Turisterne giver børnevenligheden i Billund 5 ud af 5.

 ”Det er naturligvis fantastisk og glædeligt for en by som Billund, der kalder sig hjemsted for Børnenes Hovedstad,” fortsætter Lea Bennedsen.

Turister er villige til at anbefale Billund som feriested

I undersøgelsen viser det, at Billunds turister i høj grad er villige til at anbefale Billund som feriested til en ven eller kollega. Billund scorer 9,2 på en skala fra 0-10 på et spørgsmål om anbefalingsvillighed.

Den primære årsag til, at turisterne besøger Billund, er attraktioner og oplevelsescentre. Hele 98 % af de adspurgte turister svarer ja til, at de har besøgt eller forventninger at besøge Billunds oplevelsescentre, mens 8 % svarer ja til, at de har besøgt eller forventninger at besøge naturområder, og kun 4 % svarer ja til, at de har besøgt eller forventninger at besøge kulturattraktioner som for eksempel museer.

Billund klarer sig derudover rigtig flot inden for parametrene Tilfredshed med overnatningsstedet, Områdets vedligehold (rent og pænt), Information og skiltning, Den generelle venlighed fra befolkningen og tilfredshed med attraktioner og oplevelsestilbud, men til gengæld bedømmer turisterne Billund i den lave ende i forhold til udendørsaktiviteter såsom cykling og vandreture.

Det er fjerde gang, at der er gennemført en tilfredshedsundersøgelse blandt turisterne i Billund Kommune. Resultaterne viser, at sandsynligheden for, at gæsten vil anbefale Billund som destination, er steget fra 8,4 i 2013 til 9,2 i 2017.

Fakta om undersøgelsen

 • Undersøgelsen er gennemført for Dansk Kyst- og Naturturisme
 • Billund er ét ud af 40 feriesteder i Danmark, som har deltaget i undersøgelsen
 • Undersøgelsen er gennemført i perioden fra 3. juli til 31. august 2017
 • Undersøgelsen bygger på 302 personlige interviews med danske og udenlandske turister foretaget i Billund og Grindsted
 • 80 % af gæsterne er i Billund kommune grundet familieferie
 • 58 % af respondenterne er kvinder
 • 67 % af de adspurgte er mellem 35-44 år
 • 40 % af respondenterne er fra Danmark, de resterende fordeler sig på Tyskland, Norge, Sverige, Holland og øvrige
 • 21 % af de adspurgte er dagsgæster, der ikke overnatter. 35 % har mellem 2-4 overnatninger under deres besøg
 • Hele 41 % har mere end 4 overnatninger under deres besøg. Dette er en stigning fra 35% i 2015
 • 50 % af de adspurgte var førstegangsbesøgende og 50 % havde været i Billund før

 

Læs hele tilfredshedsundersøgelsen af Epinion og Dansk Kyst- og Naturturisme her.