Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Nye læringsmiljøer til eleverne i udskolingen på Lynghedeskolen

Med en lun efterårssol i ryggen kunne Lynghedeskolen med krans og røde pølser fejre rejsegilde for den nye tilbygning mandag den 30. oktober. Tilbygningen skal rumme udskolingseleverne og være med til at løfte læringsmiljøet.

For de forbipasserende på Tinghusgade i Grindsted har det været synligt, at Lynghedeskolen er under forandring. Ved rejsegildet mandag eftermiddag kunne skoleleder Dorthe Brønning Møller vise det foreløbig færdige resultat af den længe ventede opdatering og udvidelse af faciliteterne på Lynghedeskolen. Udskolingseleverne skal samles i en nyopført tilbygning, der rummer nye, moderne lokaler og læringsmiljøer.

Eleverne har fulgt byggeriet på nærmeste hold

Siden første spadestik i februar har flere af skolens områder været spærret af med hegn. Det har ifølge Dorthe Brønning Møller ikke været noget problem for eleverne, som hun takkede i sin tale ved rejsegildet. Selvom det til tider har været mere spændende at følge med i byggeriet end i undervisningen i klassen, har eleverne har været gode til at finde sig i byggerod og larm. Men eleverne glæder sig dog til, at byggeriet står færdigt:

Vi tror, det bliver flot, og vi glæder os til, at vi ikke bliver forstyrret hele tiden, for det larmer nogle gange”, sagde Camilla og Mette fra 4.a.

Også håndværkerne fik en stor tak af Dorthe Brønning Møller:

”I har været rigtig gode til at tage hensyn til elever og personale, og I har været med til at vise eleverne, hvad en håndværker laver”.

Nu ser vi frem mod 2018 og det færdige resultat på Lynghedeskolen:

”Næste gang vi ses, er det for at indvie det færdige byggeri”, sluttede Dorthe Brønning Møller sin tale af.

Udsigt til Campus Grindsted

Over de sidste ti år er der sket en stor udvikling af Campus Grindsted, og den nye tilbygning skal være med til at styrke udskolingens sammenhæng med ungdomsuddannelserne på den modsatte side af vejen. Fra tilbygningen på Lynghedeskolen har udskolingseleverne nu en god udsigt til Tinghusgade, hvorfra de kan se Grindsted Gymnasium, Syddansk Erhvervsskole og 10. Klassecenteret. Skoleleder Dorthe Brønning Møller håber derfor, at det kan være inspirerende for, at eleverne fortsætter deres skolegang på den anden side af vejen.

Borgmester Ib Kristensen lagde i sin tale til rejsegildet vægt på, at Lynghedeskolens nye faciliteter med moderne læringsmiljøer til undervisning og udvikling af eleverne er en del af Billund Kommunes overordnede vision om at være hjemsted for Børnenes Hovedstad:

"Jeg vil se frem til forhåbentligt at få en invitation i 2018, så vi sammen med elever og personale kan nyde skolens tidssvarende rammer til det, som er fundamentet i en kommune, der kalder sig hjemsted for Børnenes Hovedstad”.

Beslutningen om at modernisere skolen, løfte læringsmiljøet og udvide kapaciteten blev taget af Byrådet i Billund tilbage i 2015, og siden er der arbejdet på en helhedsplan for Søndre Skole, der i mellemtiden er fusioneret med Stenderup Skole med det nye, fælles navn Lynghedeskolen.

Tidsplanen forsinket med en uge

Byggeriet har foregået i fem etaper, og tilbygningen til udskolingen forventes at stå færdig i uge syv, mens hele byggeriet er planlagt til at være klar til brug til april 2018. Ifølge arkitekt Allan Pedersen er byggeriet en uge bagud i forhold til den overordnede tidsplan. Det skyldes i høj grad sommeren, som ikke bød på meget byggevenligt vejr.

Eleverne på skolen tyvstartede rejsegildet, da de mandag formiddag var inviteret på pølser og brød ved en pølsevogn, der var opstillet til lejligheden.