Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Kan man komme på date med Billund Kommune? JA, man kan!

Igennem Kommune Match var familien Olesen blevet matchet med Billund Kommune, og familien var derfor på date med Billund ErhvervsFremme i efterårsferien.

Billund Kommunes vision er at være familiens bedste valg, og dermed en attraktiv kommune at bo og bosætte sig i. Bosætningsindsatsen udføres blandt andet af Billund ErhvervsFremme, der aktuelt er indgået i et nyt, spændende samarbejde med iværksætterprojektet Kommune Match. Derfor kan potentielle tilflyttere nu være med i pilotprojektet Kommunedating og komme på date med kommunen.

Dennis og Pernille Olesen var med deres tre børn inviteret på date med Billund ErhvervsFremme i efterårsferien. Mandag tjekkede familien ind på Hotel Legoland med billetter til forlystelsesparken. Tirsdag formiddag spiste de brunch med bosætningskoordinator, Marianne Witte, og borgmester Ib Kristensen.

Et godt match

Familien Olesen er blevet matchet med Billund Kommune, fordi kommunen lever op til familiens krav.

For os er det vigtigste jobmulighederne for mig og min kone, Pernille, og så er der skolemulighederne for børnene, både nu og i fremtiden, når de er færdige med folkeskolen”, fortæller Dennis Olesen. Familien er i dag bosat i Esbjerg, men de ønsker at bo mere centralt i landet.

Som hjemsted for Børnenes Hovedstad har Billund Kommune børnene i fokus. Marianne Witte er heller ikke i tvivl om, at Billund Kommune kan efterleve børnefamiliens ønske om gode daginstitutioner og skoler:

Der bliver investeret mange penge i vores skoler og dagtilbud, og det er noget af det, der er rigtig vigtigt for vores tilflytterfamilier”, siger Marianne Witte.

Sætter fokus på, hvad kommunerne kan tilbyde

Billund Kommune er én af de otte kommuner, der er med i pilotprojektet Kommunedating.

Vi er med i det her projekt, fordi vi er en nysgerrig kommune, og hvis vi kan matche familierne, så kan vi også fastholde dem, fordi vi kan få skabt den base og den ro, der skal til for, at de bliver boende i kommunen”, fortæller Marianne Witte.

Kommunedating-projektet er sat i gang for at sætte fokus på de muligheder, som kommunerne har at tilbyde med henblik på tilflytning og bosætning. Det er dog ikke alle familier, der bliver inviteret på date med hotelophold og billetter til Legoland. Tiltaget løber nemlig kun fra september til december 2017.

 Fakta om Børnenes Hovedstad

  • Børnenes Hovedstad blev stiftet i 2012, hvor Billund Kommune og LEGO Fonden fandt sammen i et fælles ønske om at tage udgangspunkt i legen og udvikle de bedst mulige rammer for, at børn kan vokse op som skabende verdensborgere.
  • Billund Kommunes visionen er at være ”familiens bedste valg” – et godt sted for børnefamilier at slå sig ned, for børn at vokse op og for virksomheder at skabe nye arbejdspladser.

Se tv-indslaget om Kommunedating fra TV Syd mandag den 16. oktober 2017