Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

De blev valgt til byrådet i Billund Kommune

Byrådsvalget i Billund Kommune endte med en stemmeprocent på 72,82 og betød comeback til 3 politikere, nyvalg til 7 og genvalg til 15. Venstre fik 10 mandater, Socialdemokraterne 7, Dansk Folkeparti 3, Radikale Venstre og Borgerlisten hver 2 og Det Konservative Folkeparti 1.

Valglokalet i Magion i Grindsted var pænt fyldt op, da Borgmester Ib Kristensen tirsdag den 21. november klokken 08:00 erklærede kommunal- og regionsrådsvalget for åbent. Blandt de mange, der var mødt frem, var 5. klasserne fra Lynghedeskolen, der ville se starten på demokratiets festdag.

To af de vælgere, der var klar til at stemme fra morgenstunden fik en ekstra opgave og oplevelse, da de sagde ja til, sammen med Borgmesteren, som er valgformand, at tjekke, at stemmeurnerne var tomme inden de blev låst af. 

Første mand, der fik sat sine kryds var socialdemokraternes mangeårige formand Knud Nielsen, men første vælger, der afleverede sine stemmer i stemmeurnerne, var Jens Enevoldsen.

Se afstemningsprocenterne for de enkelte valgsteder i Billund Kommune 

I Billund Kommune var der i alt syv valgsteder: Filskov Kro, Vorbasse Fritidscenter, Teglgaardshallen i Stenderup-Krogager, Billund Centret, Sdr. Omme Kro, Hejnsvig Skole og Magion i Grindsted. Valgstedet i Billund endte med den højeste stemmeprocenten på 75,08 procent. 

Politisk endte valget med, at Venstre fik ti mandater, Socialdemokraterne syv, Dansk Folkeparti tre, Radikale Venstre og Borgerlisten hver to og Det Konservative Folkeparti et. 

Venstre og Dansk Folkeparti meddelte på valgnatten, at de har indgået en aftale, der betyder at Ib Kristensen fortsætter som Borgmester.  

Se hvem der blev valgt

De 25, som er valgt til det nye byråd, der konstituerer sig 4. december 2017, og som trækker officielt til 1. januar 2018, fordeler sig med 15, der blev genvalgt, syv, der er helt nye i Byrådet og tre der gør comeback.

Se navne og antal stemmer på de nye byrødder her

Se alle stemmer fordelt på de enkelte valgsteder og kandidater her