Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Stansomatic får prisen som årets sociale virksomhed i Billund Kommune

Den sociale virksomhedspris Rødder & Vinger er stiftet af Beskæftigelsesudvalget i Billund Kommune og blev overrakt til Stansomatic af Formand for udvalget Gitte Ottosen tirsdag den 29. november.

I 2014 var det Zebicon, i 2015 var det Brians Renovation og i 2016 er det Stansomatic i Billund, der modtager prisen som årets sociale virksomhed i Billund Kommune.

Den sociale virksomhedspris Rødder & Vinger er stiftet af Beskæftigelsesudvalget i Billund Kommune og blev overrakt til Stansomatic af Formand for udvalget Gitte Ottosen tirsdag den 29. november.

Det skete ved en sammenkomst i firmaet, hvor de fleste af virksomhedens 70 ansatte var samlet med ledelsen til prisoverrækkelsen.  

- Stansomatic er en virksomhed i udvikling og en virksomhed, der har medarbejdere med stort kompetenceniveau, men det er også en virksomhed, der udviser et stort socialt ansvar. Det gælder over for egne medarbejdere, men også i forhold til jobsøgende kontanthjælpsmodtagere, fleksjobbere, voksenlærlinge og flygtninge. Dermed er virksomheden, med godt 70 ansatte, en meget værdifuld medspiller i beskæftigelsesindsatsen i Billund Kommune og en meget værdig modtager af prisen Rødder & Vinger 2016, siger Gitte Ottosen, der er formand for Beskæftigelsesudvalget i Billund Kommune.

 Stansomatic har tilbudt mange praktikforløb og ansat ledige i løntilskud, og i mange tilfælde har det resulteret i ordinær eller fleksjobansættelse i virksomheden.

 Virksomheden har særligt udmærket sig ved at rumme personer med psykiske lidelser. Både ledelse og medarbejdere hos Stansomatic møder mennesker på en værdig og etisk måde i forhold til, hvor de er og hvordan de magter at indgå på en arbejdsplads.   

 - Jeg tror vi har haft 16 personer igennem forløb herude, og senest har vi i forbindelse med behovet for job til Syriske flygtninge haft Yaser i praktik og han er nu fastansat 22 timer. At det lykkedes er i høj grad medarbejderne og Fabrikschef Finn Jensen samt administrationschef Anni Thranes skyld, sagde Direktør Søren Bahnsen.

    

Og Finn Jensen fortsatte rosen til medarbejderne, men også til jobcentret i Billund Kommune.

 -  Når mennesker får ros og anerkendelse kan de meget, og det gør mig glad i låget, når det lykkedes. Det gør det takket være jer medarbejdere. Det er jer, som sørger for at alle føler sig velkommen om bord her hos os. Samtidig vil jeg også takket jobcentret for det gode samarbejde med dem. Det er rigtig godt at det er de samme medarbejdere vi møder i virksomheden, lød det fra Finn Jensen.

  

Fakta:

 Prisen er uddelt to gange. I 2014 gik den til Zebicon i Billund og i 2015 til Brians Renovation i Grindsted.

 Prisen består i en anerkendelse af virksomhedens indsats og der følger med prisen en skulptur, et diplom, en pengesum på kr. 10.000

 Kriterierne for prisen er:

 Virksomhedsprisen har til formål at anerkende og synliggøre den sociale- og beskæftigelsesmæssige indsats, som virksomheder i Billund Kommune gør for ledige og udsatte borgere.

 Fakta om Stansomatic:

 Firmaet, der bor på  4.000 kvadratmeter på Kornmarken 25 i Billund har i dag ca. 70 ansatte og producerer ca. 300 millioner stanseemner pr. år. Emnerne, som fremstilles i fuldautomatiske stansemaskiner, er alle typer af metaller og stål i tykkelser fra 0,05 mm til ca. 2mm. Stansomatic har eksport til Brasilien, Estland, Irland, Italien, Kina, Litauen, Malaysia, Malta, Polen, Ungarn, USA, Sverige, Tjekkiet og Tyskland – primært inden for elektronikbranchen. Firmaet er et familieejet aktieselskab med Grethe Bahnsen som hovedaktionær og børnene Helle, Mette og Søren som medaktionærer.

 

Yderligere oplysninger: Formand for Beskæftigelsesudvalget Gitte Ottosen på telefon 2368 0091.