Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Grindsted får 120 nye familielejligheder til samlet værdi af 200 millioner

Der er vækst i bosætningen i Billund Kommune, og derfor var det også en meget tilfreds borgmester Ib Kristensen, der tirsdag den 1. november var med til at tage første spadestik på 40 nye familielejligheder, som Bygmester Claus Junge fra Filskov opfører for Lejerbo på Vestergade/Bekkasinvej i Grindsted.

 -  Det er en god dag for Grindsted. Det er starten på et byggeri, som ender med forskønnelse af den vestlige indfaldsvej til byen og det er starten på byggeriet af i alt 120 nye 2-3 og 4. værelseslejligheder i Grindsted de næste år, siger Borgmester Ib Kristensen.

 Lejerbos første byggeri i Grindsted

 Det er bygmester Claus Junge, der er initiativtager til byggeriet på den gamle Møbelhusgrund. Lejlighederne opføres til Lejerbo, der for første gang bygger lejligheder i Grindsted.

 -  Det glæder os rigtig meget at Lejerbo deler vores forventninger om, at der er et marked for familieboliger i en god kvalitet i Grindsted og vi byder Lejerbo velkommen i byen, siger Borgmester Ib Kristensen.

  Landsformand for Lejerbo Bent Jacobsen erkender, at han lige måtte en tur forbi Grindsted inden han købte ideen om at Lejerbo skulle til byen.

 -  Jeg kom i Grindsted for mange år siden, og det jeg huskede fra dengang overbeviste mig ikke om vi skulle til byen. Men da jeg først kom herop og så hvordan byen har udviklet sig arbejdspladser, uddannelsesinstitutioner, byliv med mere var jeg ikke i tvivl om at her er muligheder for Lejerbo, hvor vi ønsker at opføre lejligheder i god kvalitet, der kan lejes ud, sagde Bent Jacobsen ved første spadestik.

 De 40 lejligheder, der blev taget første spadestik til tirsdag den 1. november er kun startskuddet for Lejerbo og samarbejdet med Claus Junge og Billund Kommune.

 I alt skal der opføres omkring 80 lejligheder og et fælleshus på den markante grund i Vestergade, og hertil kommer 40 lejligheder i centrum af Grindsted, hvor den gamle privatskole rives ned.

 -   Vores bosætningskoordinator banker ofte på hos både kommunaldirektøren og mig for at fortælle, at vi simpelthen mangler lejligheder til de borgere, der gerne vil flytte hertil. Derfor er vi naturligvis glade for Claus Junges initiativ og lyst til at bidrage til udviklingen ikke kun her i Grindsted, men også i Billund, hvor der er gang i opførelsen af 65 almene boliger, siger borgmester Ib Kristensen.

 

 Både Claus Junge og Lejerbo bekræfter at der er efterspørgsel efter lejlighederne.

 -   Mange ved jeg er involveret og ringer direkte til mig og jeg har haft rigtig mange henvendelser omkring de nye lejligheder, siger Claus Junge.
 - Vi har skrevet de første op til de lejligheder vi nu går i gang med, fortæller Bent Jacobsen fra Lejerbo.

 Claus Junge forventer at byggeriet går hurtigt, og at man allerede juleaften vil kunne se byggeriet i højden. Lejerbo forventer, at lejlighederne er indflytningsklare til december 2017.

 

Fakta:

I alt opføres de næste år ca. 80 2-3 og 4. værelses lejligheder på Vestergade/Bekkasinvej i Grindsted samt 40 lejligheder i Skolegade i Grindsted. 

Byrådet principgodkendte projektet i Vestergade/Bekkasinvej i november 2015 og godkendte skema A i marts måned 2016, mens projektet i Skolegade blev godkendt i maj måned 2016.

Totalt løber projekterne her i Vestergade og Skolegade op i ca. 200 millioner kroner, hvor Billund Kommune indskyder 10 procent i kommunal grundkapital.

 Hertil kommer aktuelt 65 boliger På Ankelbovej i Børnenes Kvarter i Billund, hvor der er gang i byggeriet af 65 lejeboliger i forskellige størrelser til Billund Boligforening. Det er et byggeri til 137 millioner og med 13,7 millioner i kommunal grundkapital.

        

Yderligere oplysninger: Billund Kommune – Borgmester Ib Kristensen på telefon 4054 8090, Junge Byg, Claus Junge på telefon 4064 8370 eller Lejerbo på telefon 7012 1310 (Spørg efter Kolding afdeling). Billund Boligforening (Bovia) Telefon 75 33 1260.