Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

FIRST LEGO League 2016 blev en fest

The LEGO Reefs fra International School of Billund løb med sejren ved lørdagens FIRST LEGO League turnering i Børnenes Hovedstad.

Der blev jublet, klappet og tørret en enkelt tåre af kinden, da The LEGO Reefs fra International School of Billund sent lørdag eftermiddag kunne gå på scenen som vindere af FIRST LEGO League-turneringen i Børnenes Hovedstad. Hermed har de fået billet til at deltage i den skandinaviske finale i Bodø – og som noget særligt også til de åbne europæiske mesterskaber i Aarhus 2017.

Ud over den overordnede champion-pokal blev der også uddelt pokaler i hver af de fire discipliner, alle 30 hold dystede i. Her tog The LEGO Reefs også førstepladsen i disciplinen teknologi, mens Erritsø Fællesskole kan tage pokalen for bedste forskning med hjem. LEGO Force fra BillundSkolen var bedst i disciplinen robotkørsel med overbevisende 181 point og de kunne oven i købet glæde sig over at få pokalen overrakt af skolekammeraterne fra BrickBrain, som klarede sig helt frem til verdensmesterskaberne sidste år.

Endelig fik Bricknators – også fra BillundSkolen – pokalen for bedste teamwork overrakt af Klara Lyskjær Noer, formand for Billund Kommunes Børne- og Kulturudvalg, som var med hele dagen som en af de mange dommere.

- Det har ikke været nogen let pris at uddele, for hvor har vi bare set fantastisk meget godt samarbejde mellem jer i dag, roste Klara alle deltagerne.

Oven på den sjove, udfordrende, lærerige og følelsesladede turneringsdag er der brede smil hos arrangørerne, Børnenes Hovedstad A/S.

- FIRST LEGO League i Børnenes Hovedstad blev præcis den festdag, vi havde drømt om. Og mere til. Dagen igennem har der været en summen af kreative børn, som har arbejdet med årets udfordring, Animal Allies, og givet os det bedste, de havde. Vi har fået super god feedback fra både deltagere og publikum. Og den mest fantastiske opbakning fra en imponerende masse frivillige kræfter. Uden dem kunne vi slet ikke have trukket dette store arrangement i land, evaluerer Børnenes Hovedstads direktør, Mette Højborg umiddelbart efter præmieoverrækkelsen.
- Og nu skal vi selvfølgelig lige have pusten alle sammen, men jeg tør allerede nu sige, at vi meget gerne vil vende tilbage med en ny lokal turnering i 2017, tilføjer Mette, og sender samtidig en tak til International School of Billund, der har lagt hus til årets turnering og hjulpet med på den praktiske del af afviklingen.

Også Klara Lyskjær Noer hæftede sig ved det store frivillige engagement, da hun som den sidste på dagen fik lov at tale til vinderne og lukke FIRST LEGO League festen for i år:

- Omkring 110 børn og voksne i hvide ”crew” T-shirt har sørget for alt fra dommeropgaver til parkering, underholdning og mad til deltagerne. Det gør mig rigtig stolt, at vi her i Billund ”rykker sammen i bussen” og får tingene til at ske i fællesskab. Og dagen ville slet ikke være blevet så sjov uden jeres deltagelse, sagde hun blandt andet.

VINDERE FIRST LEGO League Billund 2016

Champion: The LEGO Reefs, International School of Billund
Bedste Teamwork: BrickNators, BillundSkolen
Forskning: Erritsø Fællesskole
Teknologi: The LEGO Reefs, International School of Billund
Robotkørsel: LEGO Force, BillundSkolen

FAKTA om FIRST LEGO League (FLL)

Der deltog 30 hold i årets FIRST LEGO League turnering i Billund - 25 hold fra kommunens egne skoler + 1 hold fra Vejle Kommune og 4 hold fra Fredericia Kommune.

Årets konkurrencetema var ”Animal Allies” og handler om samspillet mellem dyr og mennesker.

Der har tidligere været FIRST LEGO League-stævner i Billund. Fra 2001-2006 arrangerede en gruppe lærere og ildsjæle lokale stævner – og i 2003 også den skandinaviske finale. Billund Kommune støttede dengang arbejdet. Alle turneringerne blev afviklet i Billund Centret.

Lær mere om FIRST LEGO League på hjernekraft.org og børneneshovedstad.dk


The LEGO Reefs vinder First LEGO League 2016