Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

BillundSkolen går til balletten

4. årgang har Nøddeknækkeren på skoleskemaet. Der er besøg af en kongelig balletdanser tirsdag 24.11, forestilling for skolekammerater og familier torsdag 26.11 og tur til Det Kongelige Teater ugen efter.

Der er en summen af aktivitet blandt børn og voksne på BillundSkolens fjerde årgang. Her er der lige nu masser af bevægelse i undervisningen. Fødder bliver strakt, holdningen ranket, og der bliver rettet ind på snorlige rækker, når de 85 elever træner til den store danseforestilling, der tager udgangspunkt i balletten Nøddeknækkeren. Handlingen foregår juleaften, hvor Marie drømmer sig til slaraffenland sammen med sin julegave Nøddeknækkeren. Her møder de både mus og soldater, snefnug, robotter og de smukkeste blomster.

 

Mens grupper af børnene øver trin i hallen, er de andre i gang med at lave tylsskørter, robotdragter, musehaler, soldaterhatte, slikstokke, og hvad der ellers er med af effektfulde rekvisitter og kostumer. Lærerne og en forælder fra årgangen har været i gang med at klippe og sy dragter, mens børnene derhjemme er i gang med at finde deres fineste juletøj frem til scenen fra juleaften. Jo, der er lagt op til en festlig og farverig forestilling for forældre og pårørende torsdag 26. november kl. 17 i Billund Idrætscenter og for skolens elever i skoletiden.

 

Et samarbejde med Billund Kulturskole og Det Kongelige Teater

 

Projektet er en del af ”Dans på skoleskemaet”, som Det Kongelige Teater  har sat i værk for at brede kendskabet til klassisk ballet til en større kreds. BillundSkolen takkede ja til dette tilbud, der koordineres af Billund Kulturskole. To kvindelige idrætslærere var i august på kursus hos balletten på Det Kongelige Teater i København for at lære metode og trin, som de kunne bruge i undervisningen hjemme på skolen. Idrætslærer Susan Thomsen fortæller:

 

”Eleverne lærer at bruge deres krop på en helt anden måde, end de er vant til. Det giver dem større kropsbevidsthed, og de øver samtidig udholdenhed og koncentration – frem for alt i et fællesskab, der styrker sammenholdet på hele årgangen.”

 

Mens sidste hånd lægges på værket før forestillingen, får BillundSkolen besøg af en ballet-talentudvikler fra Det Kongelige Teater. Hun vil vejlede og give gode råd, inden det for alvor gælder.

 

Udflugt til Gamle Scene på Kgs. Nytorv

 

1.december rundes hele projektet flot af med, at alle elever og lærere på årgangen tager til København for at se den originale udgave af Nøddeknækkeren med Den Kongelige Ballet. Billetterne sponsoreres af Det Kongelige Teater, og busturen finansieres ved billetsalg til børnenes forestilling samt velvillig støtte fra Ole Kirks Fond og et spontant bidrag fra Midtjysk Betonboring. På turen nydes forældres hjemmebag. Koordinator for Kreative fag i Billund Kulturskole og lærer på BillundSkolen Eva Lillegaard Hansen udtaler:

 

” Det er fantastisk at mærke den opbakning, der er til dette projekt fra mange sider, og jeg er helt sikker på, at alle børnene vil huske Nøddeknækkeren, når de senere i livet tænker tilbage på deres skoletid.”

 

 

 

 

 Fakta

 

Billund Kommune og Det Kongelige Teater

 

Billund kommune og Det Kongelige Teater indgået et samarbejde som strækker sig over en hel sæson og meget gerne længere. Samarbejdet består af forløbet Dans på Skoleskemaet med bl.a. BillundSkolen. Derudover kommer Kompagni B på besøg i Billund Kommune i begyndelsen af februar.  Kompagni B er verdens første professionelle balletkompagni og består af elever fra Det Kongelige Teaters Balletskole, som alle er mellem 12 og 15 år. Kompagni B vil lave forestillinger og workshops for skoler i Sdr. Omme, Grindsted og Billund. Torsdag den 4. februar vil det være muligt for familier at opleve Kompagni B’s flotte forestilling i Billund Idrætscenter kl. 17.

 

Kompagni B’s turné er støttet af Ole Kirks Fond.