Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Trænerjob lærer elever at tage ansvar

I Børne - og Ungeuniverset Hejnsvig, bliver de store elever undervist i at være fodboldtrænere for de yngre elever. Der sker gennem et samarbejde mellem skolen og DGI og er et resultat af den åbne skole.

Der er gang i bolde og leg i hallen på Børne - og Ungeuniverset Hejnsvig, Det er torsdag eftermiddag og dagens fodboldtræning er lige gået i gang. Personerne bag træningen er 8. klasses eleverne, Sofie Kristensen og Johanne Mikkelsen. De har begge valgt at være frivillige fodboldtrænere som et led i deres undervisning.

 

Siden sommeren 2016, har der kørt et samarbejde mellem DGI og Børne - og Ungeuniverset Hejnsvig. Ideen til samarbejdet blev sået ved en skolemesse på Rådhuset i april sidste år.

 

Ifølge SFO- og Indskolingsleder i Børne - og Ungeuniverset Hejnsvig, Mette Hansen, er der ikke tvivl om, at samarbejdet har en positiv påvirkning på skolen og dens elever.

 

”Samarbejdet har stor gavn for både skolen og for foreningen. Samarbejdet gør, at vi har nogle elever, som bliver klar til at være med i foreningslivet, og de lærer at tage ansvar og turde stille sig forrest, ” siger Mette Hansen.

 

Sofie og Johanne har taget valgfaget, Unge I Front, hvor unge mennesker lærer at tage del i det samfund, de bor i. For Sofie og Johanne betyder det, at de efter skole træner de små elever i at blive fremtidige fodboldstjerner.

 

At være et godt eksempel

 

Kristina Mikkelsen har de sidste knap tre år, været den daglige træner for fodboldholdet og hun er ikke i tvivl om effekten af samarbejdet mellem skolen og DGI.

 

”De unge mennesker skal lære at have noget ansvar og det får de uden tvivl her, ” siger hun.

 

Ifølge Kristina er det godt, at der kommer en hjælpende hånd til foreningslivet og det har et udbytte for begge parter.

 

”De unge mennesker som hjælper til, er et godt eksempel for andre unge på deres alder. Det er vigtigt, at man tør sige noget og at man kan hjælpe til ude i samfundet, ” siger Kristina Mikkelsen

 

Selv synes pigerne, at det er både sjovt og hyggeligt at være trænere, men det kan også være hårdt og udfordrende, at stå med det hele selv til tider. Ikke desto mindre, er de begge enige i, at det er en god ide med arbejdet. De unge fodboldspirer synes også, at det er hyggeligt med unge trænere.

 

Mette Hansen kan godt mærke opbakningen fra eleverne og siger, at de har et stort engagement i samarbejdet og ofte kommer med inputs og ideer til projektet.

 

Åben dagtilbuds og skolemesse

 

Samarbejdet mellem DGI og Børne - og Ungeuniverset Hejnsvig, kommer som resultat af en skolemesse, som blev afholdt på Rådhuset i Grindsted sidste år. Igen i år bliver der afholdt en dagtilbuds- og skolemesse, hvor skoler, dagtilbud og foreninger får mulighed at snakke sammen og danne forskellige former for samarbejde.

 

Børne - og Ungeuniverset Hejnsvig er igen at finde på skolemessen, for Mette Hansen er ikke i tvivl om, at samarbejdet giver nogle nye og andre muligheder for eleverne og derfor kan hun varmt anbefale at møde op til skolemessen.

 

Fakta

 

I år foregår dagtilbuds og skolemessen igen på Billund Rådhus, Jorden Rundt 1, 7200 Grindsted og alle, som ønsker at samarbejde om børn og unges læring, kreativitet og trivsel er velkommen.

I år afholdes messen onsdag den 15. marts fra klokken 16-18. Som noget nyt er dagtilbuddene i år også repræsenteret ved messen.