Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Arkitema vinder konkurrence om nye pladser ved LEGO House

300 borgere og forretningsdrivende fra Billund fulgte med fra salen, da Borgmester i Billund Kommune Ib Kristensen mandag den 14. marts offentliggjorde vinderen af en projektkonkurrence om pladsdannelser rundt om det kommende LEGO House i centrum af Billund ved et borgermøde i Billund Idrætscenter.

300 borgere og forretningsdrivende fra Billund fulgte med fra salen, da Borgmester i Billund Kommune Ib Kristensen mandag den 14. marts offentliggjorde vinderen af en projektkonkurrence om pladsdannelser rundt om det kommende LEGO House i centrum af Billund ved et borgermøde i Billund Idrætscenter.

 

De kommende pladsdannelser er en del af den ny byvision for Billund, og fem teams har deltaget i konkurrencen om at komme med løsningen på, hvordan de tre pladser kan etableres, så de fysisk kan være med til at realisere og understøtte visionerne i Billund Børnenes Hovedstad og Billund Byvision.

 

Se Billund Byvision

 

 

 

-  Pladserne er et uhyre vigtigt element i Billund Byvision, og det første store projekt vi sætter i værk efter byvisionen er vedtaget. Derfor har vi naturligvis været spændte på at se, hvordan opgaven kunne løses og heldigvis har vi fået gode og kvalificerede forslag, siger Borgmester Ib Kristensen.

 

Dommerkomitéen har bestået af otte personer, og derudover har der været rådgivergruppe på fem personer.

 

Se dommerbetænkningen

 

Vinderforslaget kommer fra Arkitema K/S, Niras A/S, Active Institute, Antje Backhaus Gruppe F.

 

 - Vi har nu et konkret vinderforslag. Nu skal der politisk tages beslutning om at realisere projektet med Arkitema som Totalrådgiver, forklarer Ib Kristensen.

 

 Anlægsfasen indledes efter planen til efteråret, og de nye pladser skal være færdige samtidig med LEGO House i 2017.

 

 Med LEGO House får vi flere hundredetusinde gæster ned i centrum af Billund hvert år. Det stiller krav til omgivelserne, og samtidig har vi et ønske om pladser, der kan være et attraktivt nærområde for byens borgere, skabe en bymidte for butikker, handlende og kulturinstitutioner og dermed også for borgere og besøgende, siger Ib Kristensen.

 

 Yderligere oplysninger om projektkonkurrencen hos Borgmester Ib Kristensen på telefon 4054 8090 eller hos Anlægschef Bo Schjødt Andersen på telefon 7972 7092.

 

   

 

Fakta om projektkonkurrencen:

 

Med udgangspunkt i skiteseforslag udarbejdet af BIG Bjarke Ingels Group og Billund Byvision, som er skabt i samarbejde mellem Realdania, KIRKBI A/S og Billund Kommune og skabt af med BIG og Urgent samt visionen om Børnenes Hovedstad www.capitalofchildren.com.   

 

 

 

Bedømmelsesudvalget bestod af følgende personer:

 

Borgmester Ib Kristensen Billund Kommune, Medlem af byrådet i Billund Kommune, Frede Nørskov, Formand for Teknik og Miljøudvalget, Per Nyhus, Direktør for Teknik og Miljø, Jørgen Rye, Projektchef LEGO House, Lars Dithmer, Senior Manager KIRKBI, Morten Jørgensen, Medlem af Handelsforeningen, Flemming Nørbygaard, Arkitektfagdommere udpeget af Arkitektforeningen, Anne Galmar, Arkitektfagdommere udpeget af Arkitektforeningen, Helle Juul, Ingeniørfagdommer udpeget af FRI, Kristian D. Riis. 

 

Som rådgivere for Bedømmelsesudvalget er udpeget:

 

Projektleder Billund Kommune, Susanne Borgvardt Jensen, Anlægschef Billund Kommune, Bo Schjødt Andersen, Arkitekt rep. fra BIG, Finn Nørkjær, CEO Capital of Children, Mette Højborg, Ingeniør Billund Vand, Steen Sørensen.

 

Bygherrerådgiver Kuben Management, Erik Bjærge Alrø 

 

 

 

De fem teams i konkurrencen var:

 

  1.     ADEPT Aps ,LapLand Arkitekter Aps, EnviDan A/S,Trafikplan Rådgivende Ingeniørfirma
  2.     Arkitema K/S, Niras A/S, Active Institute, Antje Backhaus Gruppe F
  3.     Karres + Brands - Holcher Nordberg Architects, Via Trafik Rådgivning A/S, ALECTIA A/S, ÅF Lightning
  4.     Rambøll Danmark A/S, SLA A/S
  5.     Schønherr A/S, Orbicon A/S