Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

7 priser og 100 hædersbevisninger blev uddelt til Billund Kommunes Sports- og Kulturgalla - Her er vinderne!

Onsdag aften blev spændingen udløst, da Billund Kommunes dygtige idrætsudøvere, kulturaktører, talenter, trænere og hold blev hyldet til dette års Sports- og Kulturgalla. Stemning var helt i top hos de knap 400 festglade og forventningsfulde gæster.

Stemning var helt i top hos de knap 400 festglade og forventningsfulde gæster, der blev mødt af korsang, Teqball spillere, LEGOLAND Billund Garden og Grandprixgymnaster. Undervejs i showet fik publikum også en særlig videohilsen og sluttede af med en regn af konfetti.

Arenaen i MAGION var onsdag aften omdannet til festarena, da de knap 400 gæster var samlet for at hylde ildsjæle og talenter inden for Billund Kommunes sports- og kulturliv. Aftenen bød blandt andet på dans fra Billund Kulturskolens Talentlinje, brudstykker fra GAS Revyen ’Mens vi venter’, Skole OL Finalen i Billund og klaver improvisation fra prisvinderen af kulturtalent prisen.

Publikum blev ledt igennem aftenen af konferencier Lars Meldgaard. Borgmester Stephanie Storbank uddelte i fællesskab med Udvalgsformand Simon Nicolajsen Jørgensen de 6 af aftenens priser og hædersbevisninger, mens formanden for Kultur- og Fritidsrådet, Anette Grønholt Andersen, uddelte prisen til Årets Kulturtalent.

Der var både rørte, glade og overraskede prismodtagere og i bedste awardstil også en videohilsen fra vinderne af Årets Idrætspris, som desværre ikke havde mulighed for at modtage prisen på scenen.

Som tak for præstationerne fik modtagerne af en hædersbevisning, der i år var en figur fra Morsø. En figur, der netop symboliserer det, at være nået i mål og have forvandlet det man drømte om til en succes. Årets prisvindere fik en elefant fra Kay Bojesen, mens vinderen af den prestigefyldte Ærespris fik en vase fra Lyngby samt en gavecheck på 5.000 kr.

Der skal lyde et stort tillykke til alle prisvindere og til modtagerne af hædersbevisninger.

Prisvinderne ved Sports- og Kulturgalla 2022 for præstationer i 2021 med tekstudpluk fra indstillingerne.

Æresprisen: Grethe Hede Jensen

Grindsted Husholdningsforening stod for år tilbage overfor en lukning, men takket være Grethe Hede Jensen er der i dag 300 medlemmer og en aftenskole med tilfredse kursister. Grethe har på egen hånd taget fat om foreningens genopbygning, så der stadig i dag kan tilbydes en bred vifte af aktiviteter. Et langt, sejt og fremadrettet arbejde, som gav resultater.

Hun har selv fået sammensat en ny bestyrelse og sat skub i nye aktiviteter, og der er i dag både sprogkurser, foredrag og heldagsudflugter på programmet.
Efter 38 år fratrådte Grethe ved generalforsamlingen den 7. april, og der skal lyde en særlig tak til Grethe for de mange timer, der er lagt i arbejdet med Grindsted Husholdningsforening.

Årets Hold: U19 drenge Grindsted GIF Håndbold

Det kræver en helt særlig holdindsats at spille sig op i rækkerne i en af Danmarks mest populære sportsgrene. Derfor er det fuldt fortjent efter at have vundet 1. division A, at GGIF Håndbolds U-19 drenge er med i slutspillet om prisen som årets hold.
De har udviklet både deres spillemæssige og fysiske kompetencer, og flere af spillerne er nu også indlemmet i GGIF Håndbolds herre senior 1. divisionstrup.
Hver dag yder holdet en stor indsats, samtidig med at de er gode og ansvarsbevidste rollemodeller for ungdomsspillerne i GGIF Håndbold. At de evner at kombinere deres sport med skole og arbejde er endnu et bevis for, at GGIF Håndbolds U-19 drenge er et helt særligt hold.

Årets Leder/træner: John Storgaard Pedersen

I hele 10 år har John Storgaard Pedersen siddet som en stærk drivkraft i bestyrelsen for GGIF Gymnastik. Her har han arbejdet målrettet og engageret for foreningsarbejdet. John bidrager ikke bare til bestyrelsesarbejdet. Han har også været en stor fortaler for og tovholder på tilblivelsen af det nye motorik- og kampsportscenter.
Her har John ad flere omgange undervejs udarbejdet, gennemtænkt og nytænkt tilblivelsen af det nye center. Et center, som nu er en del af MAGION til stor glæde for både byens nuværende og kommende gymnaster og kampsportsudøvere.
På grund af John og hans store dedikation til projektet, har det nu været muligt at fejre første spadestik, som symbol på, at projektet nu er igangsat.

Årets Idrætspris: Rasmus og Nicolai Højgaard

Tvillingerne Rasmus og Nicolai Højgaard er en dansk succeshistorie, som vækker genlyd overalt i både den nationale og internationale golfverden.
De er golfspillere i verdensklasse, hvilket de beviser igen og igen til de mange internationale golfturneringer. I 2021 sluttede Rasmus blandt andet som nr. 35 på DP World Tour ranglisten, og han har nu samlet set 3 sejre på Europa Touren. Nicolai kan også fremvise resultater i verdensklasse med 2 sejrer på Europa Touren, en sejre i DS Automobiles Italia Open og en plads som nr. 8 på DP World Tour ranglisten.
Rasmus og Nicolaj Højgaard er på ingen måde færdig med at vise deres evner på golfbanen og går efter at blive verdens bedste golfspillere.

Årets Kulturpris: Kurt Holm

Kurt Holm har i mange år beriget kommunens kulturliv og er i dag en institution inde i en institution. Gennem sit virke som dirigent og trompetlærer i Billund Kulturskole har han favnet hundrede vis af børn og unge i et perfekt match mellem musikalsk kvalitet, fællesskab og oplevelser for livet.
Kurt Holm står for kvalitet og et trygt, inkluderende sammenhold. Hans autoritet og kærlighed til musikken har ført til, at mange af hans tidligere elever i dag udfolder deres musikalske talent både lokalt og på nationalt plan.
Efter 43 år kan Kurt Holm se tilbage på et fornemt virke, hvor børn og unge igennem deres tid hos ham og i LEGOLAND Billund Garden er blevet rustet til et meningsfuldt liv.

Årets Idrætstalent: Emma Skov

Emma Skov er et særligt talent indenfor den danske dressur verden. På imponerende vis har hun selv uddannet sin hest, der hedder Cracker Jack, fra unghest til Grand Prix Hest. Emma har desuden sammen med Cracker Jack konkurreret i store stævner og mesterskaber i indland og udland og har i de seneste 3 år været en del af U25 landsholdet i dressur.
Der er dermed ingen tvivl om, at Emma er en ihærdig og ambitiøs dressurrytter, der arbejder hårdt for at nå sine mål, hvilket hendes resultater fra 2021 også viser. Her blev hun som en del af landsholdet nr. 5 til Danmarksmesterskaberne, fik 2 gange guld til de Nordiske Mesterskaber og opnåede en fjerdeplads til Europamesterskaberne.

Årets Kulturtalent: Mads Kristensen

Pianist Mads Kristensens evner ses tydeligt, når han formår både at være hovedpersonen og sidemanden i mange forskellige musikalske sammenhænge. Mads formår at oversætte musikken på en smagfuld og moden måde, og har et særligt talent for både sit instrument, sit sammenspil, æstetik og musikfilosofi. Et talent i konstant udvikling.
Mads er desuden en holdspiller, der igennem en årrække har udvist et stort engagement og tilstedeværelse på Billund Kulturskole. Han styrker holdånden og bidrager til den gode stemning blandt eleverne. Disse stærke sociale kompetencer bruger han i sammenspil med musikken og hjælper gerne mindre rutinerede elever.
Mads besidder således et stort talent, samtidig med at han formår at være en god ven, medmusekant og forbillede på Billund Kulturskole.

Modtagere fra Hædersbevisninger

Hædersbevisninger – GGIF gymnastik – Team Opalia, børn og unge

GGIF Grand Prix Team Opalia
Bronze til Jysk mesterskab i Grand Prix gymnastik

Astrid Bom - 2005
Elisabeth Shew Tin Pau - 2008
Naya Iza Christensen - 2005
Nicoline Refshøj - 2006
Sofie Ibsgaard Astrup - 2004
Tilde Bang Sivebæk - 2004

Instruktører/hjælpeledere:

Pernille Frederiksen
Stine Pedersen
Laura Ellegaard Christensen

Hædersbevisninger – GGIF gymnastik – Team Anemone, børn og unge

GGIF Grand Prix Team Anemone
Sølv til Jysk Mesterskab i Grand Prix gymnastik

Amalie Guldbrand Benkjer - 2008
Anne Ibsgaard Astrup - 2008
Carla Veje Bruun Andersen - 2008
Emilie Meier Bloch - 2007
Laura Munk Friis - 2005
Sidse Bang Sivebæk - 2007
Sille Klausen - 2008
Vanessa Gedrimaite – 2004

Instruktører/hjælpeledere:

Pernille Frederiksen
Stine Pedersen
Julie Nissen
Sofie Ibsgaard Astrup

Hædersbevisninger GGIF gymnastik – Team Rubina, børn og unge

GGIF Grand Prix Team Rubina
Guld til Jysk mesterskab i Grand Prix gymnastik

Andrea Helene Tønnesen - 2010
Andrea Rud Jensen- 2009
Cecilie Kramer - 2010
Mia Andrea Schäfer Sørensen - 2010
Julie Risbøl - 2010
Lærke Marie Kristensen - 2009
Maja Jensen - 2010
Melanie Schøneberg Nielsen - 2009
Sille Bach Birkegaard - 2010
Vladislava Marchuk - 2010

Instruktører/hjælpeledere:

Katja Burgdorff Christiansen Wind
Silke Lundø Kristensen
Nicoline Refshøj


Hædersbevisninger GGIF gymnastik – Team Flora, børn og unge

GGIF Grand Prix Team Flora
Guld ved Jysk mesterskab i Grand Prix gymnastik

Andrea Meier Madsen - 2012
Annika German Agerholm - 2011
Birka Cecillie Olesen - 2011
Cille Marie Holt Andersen - 2012
Line Holt - 2012
Luna Meier Kousgaard - 2012
Melissa Kirkegaard Nielsen -2012
Nanna Østergaard - 2013
Thea Runge Andersen – 2012

Instruktører/hjælpeledere:

Katja Burgdorff Christiansen Wind
Silke Lundø Kristensen
Amalie Guldbrand Benkjer
Anne Ibsgaard Astrup

Hædersbevisninger GGIF gymnastik – Team Jasmin, børn og unge

GGIF Grand Prix Team Jasmin
Guldmedalje ved Jysk mesterskab og Sølvmedalje ved Danmarksmesterskab i Grand Prix gymnastik.

Amelie Surace Yngling - 2012
Anna Marchuk - 2014
Ellen Meier Kousgaard - 2014
Gabriela Panzariu - 2012
Ida Skaaning - 2013
Melani Gedrimaite - 2014
Merle Gull Grebdahl - 2013
Nicholine Elbæk Hansen - 2013
Olivia Egebjerg Knudsen - 2012
Sofia Staal Østersö Andersen – 2013


Instruktører/hjælpeledere:

Julie Nissen
Sofie Ibsgaard Astrup
Ellen Egsgaard
Sidse Bang Sivebæk


Hædersbevisninger Gymnastik, børn og unge

Spangsbjerg og Hjerting Idrætsforeninger

Anemone Tommelise Sigaard Hansen - 2006

 • Sølv ved Jysk Mesterskab i Grand Prix Gymnastik Team Esaia juniorrækken og
 • Sølv ved Jysk Mesterskab i rytmisk gymnastik solo.

Instruktør:

Karoline Lender (Spangsbjerg IF)
Nadja Kostow (Spangsbjerg IF)
Helle Jensen (Hjerting IF)

 

Hædersbevisninger Gyttegård Golf Klub, børn og unge

Victor Schou Johnsson - 2005

Victor var med til at vinde det nordiske mesterskab i golf i 2021.
Norge, Finland, Sverige og Danmark sender hvert år nogle af deres bedste talenter i kamp om et nordisk mesterskab og Victor kvalificerede sig til matchen da han i August vandt årgangsmesterskabet for U16 drenge i Danmark.

Træner/ledere:

Frederik Johnsson


Hædersbevisninger Talent Billund – Taekwondo, Børn og unge

Johan Hogrefe Fredmar 2004
Europamester i Taekwondo for hold

Johan træner i Skanderborg og er tilknyttet Talent Billund.

 

Hædersbevisninger Grindsted Badmintonklub, Børn og unge

Danske Mesterskaber for hold og individuelt

Melanie Mikkelsen - 2005
Guld i damesingle, damedouble samt i mix – U17C

Lucas Christensen - 2005
Sølv i mix og bronze i herresingle samt guld for hold - U17C

Savio Hanona - 2006
Bronze i herresingle - U15C

Signe Filtenborg Larsen - 2010
Sølv i damedouble- U11B

Benas Levunis - 2005
Guld for hold - U17


Trænere/ledere:

Kristina Kristensen


Hædersbevisninger Atletikklubben Heden, Børn og unge

Siv Bertelsen 2006

 • Dansk Ungdomsmester 14-15 år på 1.500 meter, 3.000 meter samt cross-løb og vestdansk mester i 3.000 meter.
 • Vestdansk Ungdomsmester 14-15 år på 1.500 meter.


Christian Reusing 2004

 • Dansk Ungdomsmester 16-17 år i trespring.

Træner/ledere:

Jan Poulsen
Erik Bertelsen

 

Hædersbevisninger – GGIF Gymnastik, Voksne

Hjerting Idrætsforening – indstillet af GGIF Gymnastik

Pil Buchhave Søgaard - 2003

 • Bronze ved Danmarksmesterskabet i Rytmisk Sportsgymnastik Duo 1. division senior.

Træner/leder:
Helle Jensen

Hædersbevisninger – Billund Sportsrideklub, Voksne


Anne-Kjerstine Diederichsen - 1996
DM-guld for beriderelever.


Træner/leder:

Allan Blomgreen

 

OG

Emma Skov - 1996

 • Guld til Nordisk mesterskab i U25 dressur individuelt
 • Guld til Nordisk mesterskab i U25 dressur for hold
 • Nr. 4 til Europamesterskaberne for U25 i dressur
 • Nr. 5 til Danmarksmesterskaberne for U25 i dressur.

Træner/leder:

Jon D. Pedersen


Hædersbevisninger – Bokseklubben Grindsted AK, voksne

Martin Egebæk - 1999
Elitebokser i 57 kg. Bantamvægt

 • Sølv ved Jyske mesterskaber 2021

Leutrim Müli – 2003
U-19 71 kg. Letmellemvægt

 • Guld ved Jyske mesterskaber 2021
 • Guld ved Danmarksmesterskaber 2021
 • Deltaget ved U19 mesterskaber i Makedonien

Træner/leder:

Allan Toksvig
Jørgen Hede Jensen


Hædersbevisninger – Gyttegård Golfklub, voksne

Eliteherrerne
Eliteherrerne spiller med i landets allerbedste række; Elitedivisionen, og nåede igen til finalespillet som et af landets 4 bedste hold.

Martin Kamp - 1977
Ronni Kamp - 1980
Lars Christensen - 1974
Frederik Bonde-Neltoft - 1978
Mads Christian Sølund Dam - 1983
Kasper Bach Jensen - 2000
Adam Rostbøll Kamp - 2001
Nicolai Højgaard - 2001
Rasmus Højgaard - 2001

 • Martin Kamp er ligeledes indstillet for Vinder af Dansk Golf Unions (DGU) rangliste for MidAge 2021. Vandt ligeledes sølv til DM MidAge.
 • Rasmus Højgaard er ligeledes indstillet for at vinde Omega European Masters 2021, slutte som nr. 35 på DP World Tour ranglisten og for have repræsenterede Danmark ved OL i Rio.
 • Nicolai Højgaard er ligeledes indstillet for at have vundet DS Automobiles Italia Open 2021, sluttede som nr. 8 på DP World Tour ranglisten

Træner/leder:

Fredrik Johnsson
Kim Fisker
Peter Dam
Ole Højgaard