Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Brians Renovation vinder igen: Skal være med til at gøre Billund grønnere

Opgaven med at tømme skraldespande i Billund Kommune går endnu en gang til Brians Renovation. Skraldebilerne skal fremover køre med grønnere brændstof.

De næste fem år bliver det de samme kendte ansigter, som skal hente borgernes affald. Grindsted-firmaet Brians Renovation har nemlig torsdag igen fået kontrakt med Billund Kommune, efter det har været i udbud.

”Brians Renovation kom med det bedste tilbud. Samtidig leverer de et højt serviceniveau og har en lav fejlprocent,” siger leder af Erhverv og Affald, Karl Grundahl.

Firmaet har tømt skraldespande i Grindsted Kommune, og efterfølgende Billund Kommune, siden 1994. Den nye kontrakt varer fra marts 2023 og fem år frem, dog med mulighed for at forlænge kontrakten yderligere tre år. Derfor kommer borgerne de næste år ikke til at opleve nogen ændring på den front. Til gengæld tager kommunen et skridt mod den grønne omstilling.

 

Grønnere affald

Den nye kontrakt med Brians Renovation gælder fra marts 2023, hvor alle borgere skal sortere deres affald i 10 kategorier ved hjemmet. Her får alle huse en ekstra genbrugsbeholder, som er lavet af 90 % genbrugsplast.

Skraldebilerne, som skal tømme borgernes affald, kommer også til at blive grønnere. I dag kører de på diesel, men som en del af den nye kontrakt, skal de køre med et grønnere brændstof. Det såkaldte GTL-fuel udleder væsentligt færre skadelige stoffer og mindre røg.

”Vi vil gerne bidrage aktivt til at nå lokale, nationale og internationale mål for mere genanvendelse og mindre CO2-udledning, så vi sammen kan gå endnu et skridt mod den grønne omstilling,” siger formand for Teknik-, Plan- og Kulturudvalget, Simon Nicolajsen Jørgensen.

De grønne tiltag er en del af Billund Kommunes mål om at være klimaneutral i 2050, og allerede i 2030 at reducere klimabelastningen med 70 procent.