Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Første spadestik til udvidelsen af Børnenes Univers Billund

Tirsdag den 25. maj tog borgmester Ib Kristensen og børn fra Klatretræet første spadestik til en 13 millioner kroners udvidelse af Børnenes Univers Billund.

Der er stor efterspørgsel på vuggestuepladser i Børnenes Hovedstad, Billund by. Derfor har byrådet i Billund Kommune besluttet at udvide Børnenes Univers Billund med 42 vuggestuepladser.

Udvidelsen betyder, at der tilbygges 42 vuggestuepladser til enheden Klatretræet på Engdraget 8.

Tirsdag den 25. maj tog Ib Kristensen og børn fra Klatretræet første spadestik til udvidelsen. Her skal der tilbygges 400 kvadratmeter vuggestue og 90 kvadratmeter krybberum. Desuden skal både køkkenet og p-pladsen udvides.

”Det er dejligt, at børnetallet i Børnenes Hovedstad vokser, og det betyder heldigvis, at der er brug for flere vuggestuepladser, som også giver en bedre og nemmere hverdag for børn, forældre og medarbejdere,” sagde borgmester Ib Kristensen i sin tale til de fremmødte.

Det er forventningen, at byggeriet står færdigt 20. december i år, gg er klar til brug februar 2022.

”Udvidelsen kommer til at betyde, at børn i både Klatretræet, Trætoppen og Træstubben nu kan starte i vuggestue og fortsætte i børnehave på samme enhed. Søskende under tre år og over tre år kan således gå samme sted,” fortæller Kirsten Vestergaard, leder af Børnenes Univers Billund.

Fakta om udvidelsen

  • Børnenes Univers Billund er en aldersintegreret institution for 0-6-årige børn fordelt på de tre enheder Træstubben, Trætoppen og Klatretræet.
  • Byrådet i Billund Kommune indgik den 10. oktober 2019 et budgetforlig, der afsatte samlet set 13 millioner kroner til etablering af 42 nye vuggestuepladser til børn 0-2 år i Børnenes Univers Billund.