Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Klar med særlig indsats for at hjælpe afskedigede fra Billund Lufthavn

Billund Kommune og STAR er klar med særlig indsats for at hjælpe afskedigede fra Billund Lufthavn

Billund Kommune og STAR (Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering) er klar med en særlig indsats for at hjælpe de medarbejdere som Billund Lufthavn må afskedige på grund af Coronakrisen.

 

Helt konkret arbejdes der med en varslingsindsats som kan bestå af hjælp og rådgivning til jobsøgning, match med konkrete job og målrettede tiltag i forhold til opkvalificering til job i brancher med behov for arbejdskraft.

 - De seneste år har vi i Billund Kommune haft en af landets laveste ledighedsprocenter og mangel på arbejdskraft. Nu står vi i en helt anden situation, hvor virksomheder som her Billund Lufthavn er tvunget til at sige farvel til dygtige medarbejdere. Derfor er jeg meget glad for, at Billund Kommune sammen med STAR er klar til en særlig indsats, siger Borgmester Ib Kristensen.

  Billund Kommune og STAR er lige nu ved at forberede en ansøgning til varslingspuljen, som er en pulje, der er afsat til initiativer ved større afskedigelser i et lokalområde.

 - Vi går nu i dialog med Billund Lufthavn om, hvordan vi bedst kan udmønte og koordinere varslingsindsatsen, siger Thomas Foged, der er direktør for Voksne og Stabe i Billund Kommune.

 Målet er, at indsatsen er klar, når forhandlingerne i Billund Lufthavn er afsluttet, så de der bliver ledige hurtigt, kan få hjælp til at komme videre.

 Yderligere oplysninger hos:

 Borgmester Ib Kristensen på telefon 4054 8090

Direktør for Voksne og Stabe i Billund Kommune Thomas Foged på telefon 7972 7203   

Kst. Leder af Arbejdsmarkedsafdelingen Laila Hansen på telefon 7972 7386