Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Pædagoger i Børnenes Hovedstad får ny uddannelse

Samtlige fastansatte pædagoger og faglige ledere, godt 120 i alt, i Billund Kommune får nu tilbudt om et diplommodul i leg, kreativitet og læring, som er et af omdrejningspunkterne i visionen om Billund som Børnenes Hovedstad og i hele Billund Kommune som hjemsted for Børnenes Hovedstad.

Samtlige fastansatte pædagoger og faglige ledere, godt 120 i alt, i Billund Kommune får nu tilbudt om et diplommodul i leg, kreativitet og læring, som er et af omdrejningspunkterne i visionen om Billund som Børnenes Hovedstad og i hele Billund Kommune som hjemsted for Børnenes Hovedstad.

 

Diplommodulet i leg, kreativitet og læring er udviklet af og udbydes i et samarbejde mellem LEGO Fonden, Billund Kommune og University College Lillebælt (UCI). Det er et godkendt uddannelsesmodul i den pædagogiske diplomuddannelse og tager syv uger (25 studiedage) at gennemføre.

 

- Leg, kreativitet og læring er en del af vores fælles vision om Børnenes Hovedstad og en vigtig del af dagligdagen i vores institutioner, og her får vi en unik mulighed for at pædagoger og faglige ledere kan få et kompetenceløft og samtidig økonomi til fuld vikardækning i institutionerne, mens pædagoger og ledere er på uddannelse, siger Ann Charlotte G. Vilstrup, der er formand for Børneudvalget i Billund Kommune.

 

Fællestillidsrepræsentant for BUPL, Annika Hundebøll har været med i planlægningsfasen, og glæder sig rigtig meget på kollegaernes vegne.

 

-  Det er rigtig svært at videreuddanne sig som pædagog. Nu får vi en mulighed for at videreuddanne os indenfor leg, kreativitet og læring, som er noget alle pædagoger brænder for, og samtidig kan vi gøre det uden at pleje vores jyske mesterskab i dårlig samvittighed i forhold til at være væk fra vores arbejde. Det er rigtig godt, og noget vi glæder os meget til, siger Annika Hundebøll.

 

Visionen om Børnenes Hovedstad er en fælles vision og et fælles ønske om at skabe de bedst mulige rammer for at børn kan vokse op som skabende verdensborgere. LEGO Fonden og Billund Kommune ejer sammen selskabet bag COC Office, der gennem projekter og aktiviteter i tre indsatsområder konstant arbejder med at udmønte visionen gennem konkrete initiativer.

 

- Leg er helt central for børns udvikling, og igennem legen lærer de en række færdigheder, som ruster dem til hele livet. Med det her projekt har vi en unik mulighed for at skabe en ny form for kompetenceudvikling, som giver pædagogerne en endnu dybere forståelse for betydningen af læring gennem leg og konkrete metoder til at give den fuld fokus i børnenes hverdag i daginstitutionerne, siger Kasper Ottosen Kanstrup, programchef, LEGO Fonden.

 

Og børnene og deres forældre kan godt glæde sig, mener Dagtilbudsleder i Billund Kommune, Lisbeth Østergaard.

 

-  Det er en skræddersyet uddannelse ind i de spændende visioner vi har og som ligeledes understøtter implementeringen af dagtilbudspolitikken og den nye dagtilbudslov, som forventes godkendt sidst på måneden.
-  Et kompetenceløft som rammer lige ind i de fagprofessionelles kerneopgave, og som helt sikkert vil styrke læringsmiljøet omkring børnene med mere leg, kreative læreprocesser og inddragelse af børnenes perspektiver i udviklingen af den pædagogiske praksis, siger Lisbeth Østergaard.

  

Fakta om det nye Diplommodul

  • Tilbuddet er udarbejdet i et samarbejde mellem LEGO Fonden, Billund Kommune og UCI Lillebælt for at fremme visionen om Børnenes Hovedstad og gennemføres i årene 2018-2020.
  • Leg, kreativitet og læring er et godkendt modul under den pædagogiske diplomuddannelse (pd) til 10 ECTS point.
  • Formålet er et kompetenceløft af faglige ledere og fastansatte pædagoger i dagplejen, daginstitutioner og PPS i Billund Kommune.
  • Tilbydes til cirka 122 pædagoger og faglige ledere med fuld vikardækning.
  • Samlet udgift for vikardækning i 185 timer pr. medarbejder anslås til 4.730.000 kroner.
  • LEGO Fonden donerer kursusafgift og materialer.

   

 Yderligere oplysninger hos:

Formand for Børneudvalget i Billund Kommune, Ann Charlotte Vilstrup på telefon 22 85 29 45, Dagtilbudsleder i Billund Kommune, Lisbeth Østergaard på telefon 79 72 76 07, Fællestillidsrepræsentant Annika Hundebøll på telefon 79 72 75 98, Senior Communication Manager i LEGO Fonden, Christiana Witcomb på telefon 79 50 74 42