Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Ny mast sikrer mobildækning i Bøvl

Der er givet byggetilladelse til en 48 meter høj mast, der sikrer mobil- og mobildatadækning i Bøvl.

Gazellevirksomheden Westpahls Fabrikker i Bøvl har døjet med manglende mobildækning, som har gjort det umuligt for firmaet og de ansatte at bruge mobiltelefoni.

 

Billund Kommune og de lokale folketingsmedlemmer Troels Ravn og Anni Mathiessen har sammen arbejdet med at hjælpe virksomheden og blandt andet holdt møder med Hi3G, der har købt licenser af staten mod at skulle dække områder i Danmark, der er tyndtbefolkede.

 

Et af de områder var Bøvl, og Hi3G ansøgte den 6. februar Billund Kommune om landzonetilladelse til opsætning af en 48 meter høj mobilmast med tilhørende teknikhytte ved Adressen Møbjergvej 37 i Bøvl.

 

Ansøgningen har været i høring i uger fra den 20. marts, der er holdt naboorientering og der er givet byggetilladelse.

 

- Min forventning er at Hi3G med byggetilladelsen i hånden hurtigst muligt får masten op, så Westphals Fabrikker og borgerne i Bøvl kan få mobildækning, og så glæder det mig, at en tilsvarende mast i Urup-området også er er en del af den licensaftale, der er indgået, siger Borgmester Ib Kristensen, Billund Kommune.

 

De to master i Bøvl og Urup opsættes begge som en del af den Licensaftale på 1800 Mhz. Licenser som Hi3G købte af staten i 2016 med forpligtelse om dække områder i Danmark, hvor der i dag ikke er den nødvendige dækning på mobiltelefoni og mobildata.

 

-  Aftalen siger at licenserne skal være udnyttet senest med udgangen af 2019, men som sagt forventer jeg det går meget hurtige i Bøvl, hvor byggetilladelsen er i hus, siger Ib Kristensen.  

 

Yderligere oplysninger hos Borgmester Ib Kristensen på 4054 8090