Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Følg de orange pile: Midlertidig skiltning af Playline i Billund by

Billunds nye sociale infrastruktur, Playline, synliggøres nu med en række orange pile, der sættes op langs hele ruten, og som skilter til byens mange spændende attraktioner.

Vejvisning på vej

Nu bliver det snart nemmere for både turister og andre knap så stedkendte i Billund at finde rundt og færdes mellem centrum og de store turistattraktioner til fods. Skiltene, der er del at et pilotprojekt, der tester behovet for skiltning mellem byens forskellige destinationer og placering af skiltene, er nemlig allerede begyndt at skyde op på Playline.

Foruden at synliggøre forløbet af Playline og sikre en bedre vejvisning til byens tilbud så angiver skiltene også, hvor langt – eller rettere hvor kort – der rent faktisk er mellem destinationerne, og dermed den nemme adgang til gode oplevelser for både borgere og besøgende i Billund. 

Skiltene forventes at blive stående cirka et år, hvorefter der vil blive etableret en mere permanent skiltning og visualisering af Playline.

Playline – Billunds nye sociale infrastruktur

Med etableringen af Playline får Billund en social infrastruktur, der forbinder turistattraktionerne i øst med bymidten i vest og giver turister, borgere og folk, der arbejder i byen, en spændende oplevelse rundt i byen. Stisystem kommer på sigt til at rummer flere opholdssteder, forskellige installationer og aktiviteter, hvor borgere og besøgende kan mødes.

Tanken er, at Playline skal udtrykke Billunds DNA som Company Town, Børnenes Hovedstad og en dynamisk by med fokus på leg, læring og kreativitet, der er kendetegnet ved en stærk turisme og en international lufthavn. Samtidig er Playline et dynamisk projekt, der forventes at udvikle sig løbende over tid med blandt andet flere ruter, nye midlertidige og permanente installationer, kulturelle events og arrangementer. 

Et supplement til de eksisterende stisystemer og tilbud

Der går allerede mange andre stier igennem samme område, hvor Playline kommer til at løbe, herunder Skulpturstien, Company Town Stien, Sound Walken og Hjertestien. Planen er, at disse stier gentænkes og kombineres med Playline, så de ikke går tabt, men historierne lever videre i en ny og stærkere form.

Billund Kommune vil over de næste år sætte gang i flere forskellige processer for at lægge ekstra lag på Playline. Det betyder blandet andet, at nye faciliteter og aktiviteter vil blive etableret langs Playline. I den forbindelse er dialog og samarbejde med omverdenen rigtig vigtigt, da byens aktører, borgere og private bygherrer anses som en stor del af Playlines fremtidige virke.