Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Udskiftning af MgO-plader i Hejnsvig udsættes til næste sommer

Udskiftning af MgO-plader i Hal- og Børnehave byggeriet i Hejnsvig udsættes til næste sommer på grund af problemer med at få montering af ny beklædning brandgodkendt.

I april måned blev der meldt ud, at den nye hal og børnehave i Hejnsvig er udført med de såkaldte MGO-plader sådan som der er tilfældet med rigtig mange   byggerier i Danmark, i perioden 2008 og 2015.

 MgO-pladerne har vist sig at optage fugt fra luften og afgive det til den bagvedliggende konstruktion med følgende risiko for nedbrydning af bygningskonstruktionen.

 - Vores plan var at få udskiftet pladerne i Hejnsvig hurtigst muligt og i en periode, hvor det giver færrest gener for børn og ansatte i børnehaven og for brugerne af hallen - den periode er naturligvis sommerferien. Der er dog opstået problemer med at få monteringen af den nye beklædning brandgodkendt. Derfor er det nødvendigt, at udsætte udskiftningen, til vi kan få leveret en godkendt montageløsning, siger Bo Schjødt Andersen, der er anlægschef i Billund Kommune.

 

Ingen sundhedsfare

 Bo Schjødt Andersen understreger at der ikke er sundhedsfare for børn og ansatte som følge af anvendelse af pladerne i byggeriet.  

 

 Yderligere oplysninger hos Anlægschef Bo Schjødt Andersen på telefon 7972 7092

 

Fakta om brug af MgO-Plader

 

http://www.regionsyddanmark.dk/wm480610

http://bygtek.dk/artikel/byggeri/rapport-mgo-skader-for-800-millioner-kroner

http://bygtek.dk/artikel/byggeri/mgo-pladerne-var-blaastemplet-af-alle

https://bl.dk/nyheder-presse/pressemeddelelser/2015/8/mgo-plader-i-mindst-100-almene-byggerier/