Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Fornem hæder til elever på BillundSkolen

BillundSkolen og Billund Kulturskole hjemtager stor anerkendelse for innovativt undervisningskoncept.

Det var en særdeles spændt flok børn fra 3. årgang på BillundSkolen, som tirsdag den 3. juni, tidligt om morgenen satte kursen mod København.

Børnene og BillundSkolen skulle til København, fordi de var blevet nomineret til Springfrøprisen 2014, som hvert år uddeles af Kulturministeriet og undervisningsministeriet.

I Billund-børnenes tilfælde handlede det om deres deltagelse i det kreative undervisningsprojekt HER ER MIN BY, som igennem skoleåret er blevet afviklet i samarbejde mellem seks skoler i Billund kommune og Billund Kulturskole. BillundSkolen havde indstillet forløbet til priskomiteen, og nu vankede der enten en tredje-, anden- eller førstepris.

Stor minister-ros

Ved ankomsten til Kulturstyrelsen blev der budt velkommen af TV-værten Signe Lindkvist, hvorefter kulturminister Marianne Jelved fik ordet. Hun understregede, at alle de tre nominerede projekter var vindere, men de skulle nu alligevel sættes i rangorden. Og her fik HER ER MIN BY -projektet en flot 2. pris på 15.000 kr. samt stor ros fra ministeren for de mange færdigheder, børnene har lært gennem forløbet.

Eleverne har beskrevet deres by gennem animation og komposition på computer med støtte fra eksterne faglærere og undervisere fra både BillundSkolen og Billund Kulturskole.

To af folkene bag projektet, Kulturskole-souschef Per Weile Bak og afd.-leder Eva Lillegaard Hansen er særdeles tilfredse med det ministerielle skulderklap.

Det har været utrolig spændende at opleve elevernes sprudlende kreativitet og idérigdom gennem forløbet, og så er det da bekræftende, at konceptets kvaliteter er tydelige, også på ministerielt plan, siger Per Weile Bak.

Børnene får ikke blot styrket deres kompetencer i musik og billedkunst gennem dette projekt. De lærer også utrolig meget om identitet og samarbejde, og eleverne har virkelig blomstret af skabertrang og engagement, supplerer Eva Lillegaard Hansen.

Lige ind i skolereformen

Selvom de første skitser til Her er min by-projektet blev tegnet før skolereformen, er de nye undervisningsmetoder også særdeles aktuelle i den sammenhæng.

HER ER MIN BY har vist nye veje for samarbejde mellem folkeskolen og kulturskolen, som jo netop er blevet gensidigt forpligtende med den nye skolereform. Projektet en god model på, hvorledes de to institutioner kan inspirere hinanden. Medarbejderne fra begge skoler har haft et velfungerende teamwork gennem forløbet, hvor kompetencerne har samlet sig på bedste vis. Det glæder vi os til mere af, fortæller skoleleder Hanne Enggaard fra BillundSkolen.

Fejret hjemme på skolen

Der er over 140 elever på tredje årgang på BillundSkolen som har bidraget til projektet. Onsdag blev de alle fejret hjemme på skolen, hvor filmene blev genset og hvor der blev uddelt diplomer samt ikke mindst spist kagemand.

Fakta

  •  HER ER MIN BY er et kreativt animations- og kompositionsprojekt i samarbejde mellem seks folkeskoler i Billund Kommune og Billund Kulturskole.
  • Ca. 240 elever har gennem skoleåret 2013/14 deltaget i projektet.
  • Udover lærerkræfter fra de involverede skoler og Billund Kulturskole har projektet også involveret eksterne undervisere fra The Animation Workshop, Viborg, Planet K, Aarhus og Elektrorum, Horsens.
  •  Projektet har fået støtte fra Billund Kommune og Statens Kunstråd.