Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Offentlig transport bliver billigere for unge

Flere unge kan nu bruge tilbuddet FlexUng. Dermed bliver det billigere for unge at rejse særligt i Billund Kommunes landdistrikter.

Nu kan flere unge bruge tilbuddet FlexUng, som er en billig og nem transportmulighed.

Det kan de, fordi Billund Kommune netop har åbnet for, at man kan benytte sig af tilbuddet, hvis man i forvejen har et Ung Billund Kort. Man skal bare sende en ansøgning via billund.dk/flexung.

Tidligere skulle man have Ungdomskort for at bruge FlexUng, men nu får unge med Ung Billund Kort altså også adgang.

”Næsten dobbelt så mange har Ung Billund Kort i forhold til Ungdomskort, så med ændringen sørger vi for, at billigere offentlig transport nu er tilgængeligt for mange flere. Det er vigtigt for at sikre, at man også som ung i vores landdistrikter kan komme rundt med offentlig transport,” siger formand for Teknik- og Miljøudvalget Per Nyhus.

FlexUng er stort set identisk med den ”almindelige” Flextur, hvor man kan bestille kørsel fra dør til dør. Forskellen er, at man skal ansøge via billund.dk/flexung for at kunne benytte sig af tilbuddet, og tilbuddet gælder kun inden for kommunegrænsen. Til gengæld er FlexUng halv pris i forhold til en almindelig FlexTur.

Billund Kommune tilbyder FlexUng, fordi mange unge bor i kommunens landdistrikter, hvor der er få busafgange.

Læs mere om vilkårene på sydtrafik.dk/flextrafik/flexung.

 

Fakta om Ung Billund og FlexUng

Ung Billund Kort

Ung Billund Kortet er for alle 15-20-årige, som bor i Billund Kommune. Kortet koster 400 kr. hvert skoleår, og man kan bruge det til ubegrænsede rejser i alle busser inden for kommunens grænser.

FlexUng/Flextur

FlexUng/FlexTur er et tilbud til alle borgere i Billund Kommune som supplement til den almindelige kollektive transport. FlexUng/FlexTur er et tilbud om kørsel fra dør til dør. Man skal bestille sin tur mindst to timer inden turen.

Flextur kan benyttes af alle og også over flere kommunegrænser.

FlexUng kræver en ansøgning fra de 15-20-årige og kan kun benyttes inden for Billund Kommune. Til gengæld er prisen den halve af en Flextur.