Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Frirum rykker videre til omegnsby

Den 5. juli er det tid til, at Frirum rykker videre til en af omegnsbyerne. I Billund opstår et nyt spændende værk, som er skabt sammen med børn fra hele Billund Kommune.

Nu er det tid til, at den midlertidige installation Frirum rykker videre og et nyt permanent projekt skal leve i Billund.

Den 5. juli flytter Frirum fra Billund, men Billund Kommune har givet Landdistriktsrådet mulighed for at finde et sted, Frirum kan være. Det sker, så man stadig kan få glæde af installationen, som kommer til at ligge i en af omegnsbyerne. Her vil elementerne fortsat understøtte fællesskaber og aktiviteter i kommunen.

”Rigtig mange borgere og foreninger har været glade for Frirum, og derfor er vi glade for, at man stadig får glæde af det. Vi glæder os over, at noget af det gode fra Billund også smitter af på omegnsbyerne,” siger områdechef for By og Plan Karen Margrethe Høj Madsen.

Frirum har i næsten to år været et sted med masser af aktiviteter med for eksempel projektet Play The Line. Frirum har siden start været et midlertidigt byrum, som nu rykker videre. Det er dog ikke ensbetydende med, at aktiviteterne langs Playline stopper.

Billund Kommune finder i fællesskab med Culture Shift på nye spændende måder at lave aktiviteter på Playline sammen med byens borgere.

En spændende fremtid 

I 2021 fejrer Billund sin 10-års-fødselsdag som Børnenes Hovedstad. I den anledning får Billund et værk som fødselsdagsgave. Den danske kunstnergruppe Superflex skaber totalværket på pladsen og i området omkring, hvor Frirum står.  

Totalværket står færdigt i oktober, men allerede nu har CoC Playful Minds stillet en udstillingscontainer på Byens Plads, hvor man kan se udstillinger af børnenes modeller. Børn i hele Billund Kommune har været med til at komme med deres idéer.

”Vi glæder os meget til at se værket fylde i byrummet i Billund, som er i en enormt spændende udvikling. Tilgangen med at inddrage borgere i tilblivelsen er lige i Billund Kommunes ånd,” siger områdechef for By og Plan Karen Margrethe Høj Madsen.

Kunstnergruppen Superflex har arbejdet sammen i næsten tre årtier og har opnået stor international opmærksomhed omkring deres kunstprojekter.