Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Sommeraktiviteter hitter hos kommunens unge

Der har været rift om pladserne på Billund Ungdomsskoles ferietilbud, Summer4U.

Mavekildrende klatring, vildmarks-udfordringer, tøjkreation og tur på sommerkoloni. Det er en bred vifte af ferieaktiviteter, som Billund Ungdomsskole har udbudt til de 13-18 årige, og de unge har i den grad sagt ja tak. I uge 27 og 28 er omkring 100 unge med på løjerne, og de første ture har allerede budt på højt energiniveau og brede smil. 

Partybussen på tur

Det er 3. sæson, at Ungdomsskolen skaber aktiviteter i begyndelsen af sommerferien under navnet Summer4U. Og noget tyder på, at konceptet lige skulle bide sig fast blandt de unge, for årets tilslutning er så absolut en rekord. Koordinator for aktivitetsprogrammet, Kasper Grøndal Starup, er da også svært tilfreds.

- Noget tyder på, at vi har ramt plet med dette års tilbud, for vi har haft ventelister til flere af vores ture,

siger han og fortsætter,

-  En vigtig del af aktiviteterne er det sociale samspil mellem de unge, og jeg må sige, at humøret har været utrolig højt, og der har været gang i feriesangene undervejs.

Feststemningen har også bevirket, at de unge har omdøbt Ungdomsskolens VW Transporter til Partybussen - 100% alkoholfri, naturligvis.

Ej blot for sjov

Også fungerende ungdomsskoleleder Per Weile Bak glæder sig over dette tilløbsstykke af en sæsonafslutning.

– Det er utrolig bekræftende, at vi kan skabe genklang hos så mange af kommunens unge,

siger han og uddyber,

- Ligesom i den øvrige sæson er der også nogle bagvedliggende mål med de sjove sommeraktiviteter. De har alle det sigte, at den enkelte unge skal kunne prøve sig selv af i trygge rammer og samtidig udvikles socialt med de øvrige deltagere, når de løser forskellige opgaver og udfordringer. Alt sammen er med til at give vores unge mere mod på og lyst til det liv, der venter dem.  

Fællesskab bevares

Når Ungdomsskolen lukker og slukker for sommeren, er det med ro i sindet, for efterårsprogrammet ligger klar til lancering efter ferien. Til august tiltræder Rikke Nedergaard som Ungdomsskolens nye leder, efter at Ungdomsskolen og Kulturskolen blev adskilt i foråret. Indtil Rikke Nedergaard er på plads, har kulturskoleleder Per Weile Bak en periode også fungeret som leder i Ungdomsskolen, og han ser meget optimistisk frem mod samarbejdet mellem institutionerne.

– Det var en oplagt følge af den nye kommunale forvaltningsstruktur, at man valgte at adskille Ungdomsskolen og Kulturskolen. Og det forhindrer os bestemt ikke i at videreudvikle det samarbejde, vi skabte i årene som samlet institution,

siger han og fortsætter,

- Vores administrationer forbliver i det velkendte kontorfællesskab i Billund Centret, og jeg er sikker på, at der også fremover kommer til at flyve mange spændende og kreative ideer frem og tilbage mellem skrivebordene.

 


De unge var klædt godt på til en tur på wakeboard - og måske også en tur i vandet.
De unge var klædt godt på til en tur på wakeboard - og måske også en tur i vandet.