Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Særligt UngBillund buskort tilbydes til unge i Billund Kommune

I marts måned kom forligspartierne (V, S, DF, og C) i Billund Kommune med et forslag om at kommunens unge fremover skal tilbydes et buskort til en særlig pris på ca. 400 kroner.

Den 25. april godkendte et enigt Byråd i Billund Kommune forslaget, som betyder at alle unge mellem 15 og 20 år tilbydes et buskort til 400 kroner årligt og at kortet kan bruges i alle busser indenfor kommunegrænsen.

 

Beslutningen skyldes et ønske om at styrke de unges mulighed for en ungdomsuddannelse i Billund Kommune uanset hvor i kommunen de bor.

 

Det er rigtig godt, at der nu er en løsning klar. Jeg ved mange har spurgt til hvordan man fik det nye kort, som jo er et rigtig godt tilbud til de unge i kommunen, siger Per Nyhus, der er formand for Teknik- og Miljø i Billund Kommune.    

  

Indtil nu har kommunens unge betalt op til 3.500 kroner for at rejse mellem hjem og uddannelse. Fremover vil den udgift være 400 kroner, og så kan de unge endda bruge kortet til at komme til og fra fritidsaktiviteter eller jobs også.

 

UngBillund buskortet er besluttet, men forligspartierne nøjes ikke med det.

De har også bedt administrationen undersøge, hvorvidt det kan lade sig gøre at tilbyde samme ordning til alle borgere i Billund Kommune. Det indgår i forhandlingerne om budget 2018 og overslagsårene.

 

Det nye kort får navnet UngBillund og funger som et rejsekort, hvor man tjekker ind og ud ved hver rejse. Kortet tilbydes gennem Sydtrafik og bestilles nu via Sydtrafiks hjemmeside, hvor der er et link til UngBillund buskort.

www.sydtrafik.dk/ungbillund