Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Nyt Falck Lægehus placeres centralt i Grindsted Centrum

En af Grindsteds lidt skjulte, men alligevel kendte bygninger kommer nu til at huse det nye Falck Lægehus i Grindsted.

Det er bygningen Skolegade 22, hvor der i sin tid var drengekollegium til Kost- og Realskolen. Senest har bygningen huset Børnehaven Lindetræet som var en del af Grindsted Privatskole, der boede i Skolegade til 2010.

Det er NJL Holding, der ejer bygningerne, og som nu har indgået en lejeaftale med Falck.

"Vi har ledt efter en placering centralt i Grindsted, som samtidig havde den rette størrelse, hvor der kan etableres parkering og som kan blive tilgængeligt for alle typer af patienter. Det kan Skolegade 22, men det kræver ombygning og der skal etableres parkering, og det har krævet noget forarbejde før der har kunne laves en ansøgning om byggetilladelse til de ombygninger og etablering af P-pladser, der skal ske", fortæller Thomas Helt fra Falck.

Hos planafdelingen i Billund Kommune har man løbende været i dialog med såvel Falck som ejeren af bygningen, og i begyndelsen af januar 2018 modtog kommunen så en ansøgning fra ejeren, blandt andet i forhold til at der skal etableres p-pladser, der sikrer adgang for alle grupper af borgere.

"Stor ros til forvaltningen, der har arbejdet virkelig hurtigt sammen med ejeren og Falck i forhold til at få den ansøgning og de oplysninger, der er nødvendige før vi kan meddele byggetilladelse", siger Borgmester Ib Kristensen.
"Vi ser frem til at byde borgerne velkomne i de nye omgivelser og glæder os til at kunne tilbyde lægedækning til borgene i Grindsted", siger Thomas Helt fra Falck.

 Forventningen er stadig, at det nye lægehus står klar til at modtage patienter fra den 1. februar.

Fakta

Der nye lægehus er en af de bygninger, der i sin tid husede Grindsted Kost- og Realskole.

Skolen er nu revet ned, og Lejerbo er ved at etablere to blokke med i alt 46 2- og 3-værelseslejligheder. Derudover er der Skolegade 20, som var forstanderbolig og kontor for Grindsted Privatskole. Den er nu udlejet.

 

Yderligere oplysninger hos Billund Kommune, planchef Anette Kold på telefon 7972 7070 eller hos Thomas Helt, fra Falck på telefon 2232 0220.