Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Hæderspris og Hædersbevisninger i Billund Kommune

Sidste år blev 183 idrætsudøvere hædret for deres indsatser i idrætslivet i Billund Kommune i 2016. Nu er det igen tid til prisoverrækkelse, og du kan være med til at bestemme, hvem der fortjener at blive hædret for deres indsats i 2017.

I Billund Kommune er der tradition for at fejre idrætsudøvere og kulturpersonligheder i alle aldre for deres flotte præstationer. Antallet af personer, der bliver hædret, vokser år for år.

Frem til den 10. februar 2018 kan du indsende dit forslag til, hvem du mener, fortjener Billund Kommunes Hæderspris og Hædersbevisninger for 2017.

Hædersprisen gives til enkeltpersoner eller hold, som har ydet en særlig indsats eller lavet en særlig præstation. Prisen kan for eksempel gives til idrætsudøvere, idrætsledere, spejdere eller personer med tilknytning til kulturen i Billund Kommune.

Hædersbevisningerne gives til personer, der har vundet 1., 2. og 3. pladser ved DIF-godkendte mesterskaber, jyske mesterskaber og landsmesterskaber.

Tidligere modtagere af Hædersprisen og Hædersbevisningerne

Sidste år i april var over 300 mennesker samlet i Magion i Grindsted til prisoverrækkelse og for at hædre de 183 idrætsudøvere, der modtog Hædersbevisninger for deres flotte resultater i 2016. Der var 17 klubber og 14 idrætsgrene repræsenteret med en stor aldersmæssig spredning. Billund Kommunes Hæderspris 2016 gik til Mogens Vad Christensen, der var blevet indstillet til prisen for sit store engagement og frivillige indsats i foreningen Bøvl IF.

I 2015 blev Billund Kommunes Hæderspris overrakt til U14 håndbolddrenge og deres trænere fra Billund IF, og i 2014 gik prisen til Flemming Vest, der er fodboldtræner for Billund I’s succesrige fodboldpiger.

Det store antal af idrætsudøvere vidner om, at der de seneste år er opnået mange flotte resultater i mange forskellige sportsgrene og i mange forskellige aldersgrupper i alt fra jyske mesterskaber til verdensmesterskaber. Fælles for alle resultater og medaljer er, at de er vundet i hård konkurrence med andre idrætsudøvere fra Danmark og udlandet.

”Det er en festlig aften, som jeg ved at rigtig mange idrætsudøvere sætter stor pris på at deltage i. Her mødes alle på kryds og tværs af idrætter til nogle gode timer. De yngste har forældre med, og jeg glæder mig hvert eneste år", siger Borgmester Ib Kristensen.

Fejres den 4. april

Prisoverrækkelsen sker i år onsdag den 4. april i Kultur- og Idrætscenter Magion. Her uddeles: 

  • Billund Kommunes Hæderspris gives til enkeltpersoner eller hold, hvis præstationer har været særligt bemærkelsesværdige
  • Hædersbevisninger, der går til enten 1., 2. og 3. pladser ved mesterskaber, til 1. pladser ved landsmesterskaber eller til personer, som har fortjent en hædersbevisning. Alle modtagere modtager en personlig gave fra Billund Kommune.

Indsend dit bud på, hvem der fortjener at blive hædret

Som borger i Billund Kommune og som medlem af en forening eller et hold kan du indsende dit forslag til, hvem der skal modtage hæder for deres indsats i 2017.

Send en begrundet indstilling til: Billund Kommune, Kultur og Fritid, Jorden Rundt 1, 7200 Grindsted eller på mail til: gbs@billund.dk.


Fodboldpigerne fra Billund IF blev hædret i 2017 for at vinde rækken i 2016, og deres træner Flemming Vesth (øverst til højre), der fik Hædersprisen i 2014.