Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Første spadestik til Børnenes Univers Grindsted Syd

Fredag den 26. januar greb over 50 børn med gule arbejdshjelme og Borgmester Ib Kristensen spader og skovle for at tage første spadestik og markere begyndelsen på byggeriet af den nye aldersintegrerede institution – Børnenes Univers Grindsted Syd.

Jeg har glædet mig til denne dag, og det tror jeg også, at alle I andre, der er her i dag, har. For det har været en lang rejse. Men nu er det slut med at vente, for nu sker det”, sagde Borgmester Ib Kristensen i sin tale.

I planlægningsprocessen af det nye børneunivers har personale, ledelse og børnene været involveret. Det har ført til en planløsning med flere huse for at sikre en pædagogisk funktionel bygning, der skal samle de fire nuværende matrikler under ét tag.

Vi er hjemsted for Børnenes Hovedstad, så naturligvis er børnene en del af planlægningen af et byggeri, hvor de skal tilbringe meget tid hver dag”, sagde Ib Kristensen.

Bygges på gammel cirkusplads

Det har været et puslespil at finde ud af, hvor og hvordan der skulle bygges et børneunivers i Grindsted Syd. Beslutningen faldt på nybyggeri på en helt ny placering på Cirkuspladsen på Søndervold 350 i Grindsted.

Placeringen af det nye børneunivers er i mine øjne nærmest perfekt. Der er i høj grad taget hensyn til børnene og deres forældre, for børneuniverset ligger i en fornuftig afstand til de eksisterende børnehaver, og de områder, hvor børnene primært bor, og så har vi boldbaner og idrætshal lige i nærheden”, sagde Ib Kristensen.

Planlægningen har trukket ud

Det var helt tilbage i 2010, at det daværende byråd besluttede en ny børnepolitik, der betød, at børnehaver og vuggestuer skulle slås sammen i børneuniverser i Grindsted Vest, Billund og Grindsted Syd.

Det hele kunne naturligvis ikke ske på én gang, og først blev børneuniverserne i Grindsted Vest og Billund bygget. Byggeriet af Børnenes Univers Grindsted syd har trukket ud på grund af de fysiske forandringer, fordi rigtig mange af de daværende forældre gjorde opmærksom på, at de var glade for de eksisterende børnehaver og vuggestuer i Grindsted Syd.

Når Børnenes Univers Grindsted Syd står færdigt i slutningen af foråret 2019, er der bygget et godt fundament til et sted at lege og lære for børnene og de ansatte.

Yderligere oplysninger hos Dagtilbudsleder for Børnenes Univers Grindsted Syd, Britta Rask på telefon 72 13 10 53 eller hos projektleder i Billund Kommune, Mona Frederiksen på telefon 79 72 70 42.