Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Udvalg vil oprette lokal busrute mellem Vorbasse-Skjoldbjerg og Billund.

Teknik- og Miljøudvalget i Billund Kommune ønsker en lokal busrute, der betjener strækningen mellem Vorbasse, Skjoldbjerg-Almstok og Billund med start fra det kommende skoleår.

Teknik- og Miljøudvalget i Billund Kommune ønsker en lokal busrute, der betjener strækningen mellem Vorbasse, Skjoldbjerg-Almstok og Billund med start fra det kommende skoleår.

 En sådan rute var der indtil nytår, 2015, hvor Sydtrafik omlagde ruter, og siden er skoleelever fra Skjoldbjerg kørt til skole i en lukket taxaordning.

  - Vi foreslår en ny lokalrute, som finansieres af Billund Kommune, og har bedt forvaltningen om forslag til det. Det vil sikre forbindelsen mellem Vorbasse-Skjoldbjerg/Almstok og Billund genoprettes som før ændringerne i 2015, og det vil sikre at der igen er et tilbud til de unge fra Skjoldbjerg området, der skal til Campus Grindsted, siger Per Nyhus, der er formand for Teknik- og Miljøudvalget.

 Forslaget fra udvalget kommer i forbindelse med, at Teknik- og Miljøudvalget tirsdag den 10. januar behandlede forslag til nye ruteændringer fra juli 2017 som er fremsendt af Sydtrafik.

 -  Vi har haft disse ændringer på i november, hvor vi ønskede at høre lokalrådene. Herfra har vi fået en række input, og derfor er vi nu klar med en indstilling, siger Per Nyhus.

Region Syddanmark har gennem Sydtrafik forslået omlægning af tre ruter.

Den ene er, at rute 179, der aktuelt kører mellem Vejen-Vorbasse-Hejnsvig og Billund. Den ønskes omlagt til Vejen-Vorbasse-Hejnsvig og Grindsted. Regionen forventer det vil give flere passagerer.

Teknik & Miljøudvalget har ikke bemærkninger til at ruteomlægningen af rute 179 gennemføres, så det sikres at ruten fortsat betjener ungdomsuddannelserne i Campus Grindsted.

 - Med den nye lokalrute vil vi fortsat have forbindelse fra Vejen området til Billund, blot med skift i Vorbasse eller i Grindsted, siger Per Nyhus.

 Til gengæld kan Teknik & Miljøudvalget ikke anbefale, at der sker omlægning af rute 283.

  - Vi ønsker fortsat, at denne rute betjener Vesterhede, således at børnene, de unge og øvrige borgere fra det område, har en forbindelse. Vi har dog bedt om at få vurderet antallet af afgange, siger Per Nyhus.

 

Det tredje forslag er en lukning af rute 284. Ruten kører næsten parallelt med rute 179. 

 -  Med en lukning af rute 284 får vi mulighed for at frigøre midler økonomisk, og mulighed for som udvalg indenfor budgettets rammer at oprette en lokalrute mellem Billund og Vorbasse, der kan betjene Skjoldbjerg og Almstok. siger Per Nyhus.

 

Yderligere oplysninger hos formand for Teknik & Miljøudvalget Per Nyhus på telefon 2049 0359 eller hos Trafikplanlægger Vagn Pedersen på telefon 7972 7060