Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Frivillige sørger for åbent legetek i Billund Kommune

Borgere, fagpersoner og institutioner i Billund Kommune kan nu glæde sig til et åbent Legetek. Legeteket holder til på Nordre Skole og holder åbent onsdag i lige uger fra klokken 16.00 til 18.00.

Borgere, fagpersoner og institutioner i Billund Kommune kan nu glæde sig til et åbent Legetek, hvor de kan låne ting til børn, der har særlig brug for støtte og stimulering.

De specialpædagogiske vejledere i Billund Kommune har i deres netværk fundet fem borgere, der på frivillig vis vil sørge for at Legeteket kan holde åbent to timer onsdag i lige uger, så man bare kan komme forbi fremfor at skulle have aftaler på forhånd.

- Historien om at Legeteket kan holde åbent takket være et samarbejde mellem vores fagpersoner og frivillige er et rigtig godt eksempel på, hvad vi mener, når vi siger ”Sammen finder vi ud af det” i Billund Kommune. Ved at gøre tingene sammen får vi et bedre tilbud for borgerne og ikke mindst for de børn, der har brug for materialer fra Legeteket, siger Klara Lyskjær Noer, der er formand for Børne- og Kulturudvalget i Billund Kommune.

Legeteket holder til på adressen er ”Nordre Skole”, på Banegårdsvej 24, hvor der er åbent onsdag i lige uger fra klokken 16.00 til 18.00.

 -  Det er dejligt, at en række borgere på den måde vil være med til at gøre Legeteket mere tilgængeligt, og hvis andre skulle være interesseret i at være frivillig på Legeteket er det også velkomment, siger koordinator Susanne Jensen mobil nr. 25 55 79 69.

 Yderligere Oplysninger hos koordinator Susanne Jensen mobil nr. 25 55 79 69.

 

Fakta:

Hvad er et Legetek?

Legeteket er et sted, hvor man kan komme og låne ting til børn i alderen 0-18 år, der har brug for særlig støtte og stimulering. Det kan være både sprogligt, kognitivt og motorisk.

Hvem kan låne?

Låneren kan være forældre, fagpersoner og institutioner i Billund kommune, som arbejder med eller har en relation til barnet.

Hvad kan man låne?

Legeteket har en samling af udviklingsstimulerende materialer som f.eks. Pædagogisk legetøj, sprog-, førskole-motoriske og sansemæssige materialer. Legeteket udlåner også kugle-/kædedyner. Formålet med udlånet er, at låneren skal finde ud af, hvilken dyne der fungere bedst, inden man selv skal ud og købe en dyne eller søge om tilskud til en dyne ved kommunen.

Råd og vejledning

I Legeteket kan forældre og fagpersonale få rådgivning og vejledning i valget og brugen af materialer, som understøtter barnets niveau og udvikling.

Udlån

Materialerne kan lånes gratis i en aftalt periode både hjemme og til institutioner. Låneren er erstatningspligtig for skader eller bortkomst af lånte materialer.

 

Fakta om 'Sammen finder vi ud af det': 

Kommunen som fællesskab

I en årrække er kommunerne blevet set som servicevirksomheder og borgerne som kunder. Det er vi ikke med på i Billund Kommune: Kommunen er et fællesskab blandt de borgere, der bor her og det, der sker her, skaber vi sammen. Ikke på én gang, men rundt omkring, der hvor vi vælger at være, hvad enten det er til fodbold, på arbejde eller på besøg hos naboen – og for at gøre det, har vi brug for hinanden. Det er derfor, vi har igangsat ”Sammen finder vi ud af det”. Vi vil sikre os, at dét, vi gør som kommune, understøtter vores fællesskab og dét, at vi har brug for hinanden. Vi vil gerne sikre os, at vi styrker samarbejde og fællesskaber, så vi hjælper og støtter lokale initiativer.