Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Borger Idékassen hjælper nye natur- og parkprojekter i gang

Et nyt initiativ fra Billund Kommune skal fremover hjælpe borgernes egne ideer til natur- og parkprojekter godt i gang og sikre flere og bedre faciliteter med lokalt ejerskab og engagement.

Et nyt initiativ fra Billund Kommune skal fremover hjælpe borgernes egne ideer til natur- og parkprojekter godt i gang og sikre flere og bedre faciliteter med lokalt ejerskab og engagement. Borger Idékassen bliver omdrejningspunktet for borgernes egne forslag til gode oplevelser i naturen, f.eks. i form af borde/bænke, shelters, legeredskaber, naturfitness, træplantning og lignende mindre projekter med lokal forankring.

Grundtanken er, at kommunen hjælper borgernes egne ideer godt på vej, dels med økonomisk støtte og dels med hjælp til alt det formelle og praktiske i forhold til myndighederne.

-Vi får løbende gode idéer ind fra borgerne, og vi vil gerne strukturere det lidt mere, så det bliver lettere at tage et nyt initiativ og føre idéerne ud i livet," siger projektleder Lea Kromann-Gallop fra Teknik og Miljø hos Billund Kommune.
Borger Idékassen gør det nemmere for borgerne, så de kan nøjes med én indgang til kommunen og en kontaktperson. Så sørger vi for at hjælpe med alle formalia og papirarbejde internt mellem de forskellige afdelinger i kommunen og andre myndigheder, tilføjer Lea Kromann-Gallop.

Rent praktisk finder du Borger Idékassen her, hvor der er mere information om f.eks. typen af projekter, der kan få støtte, og hvad der lægges vægt på. Her er også link til ansøgningsskema for de tre ansøgningsrunder med frist 1. marts, 1. juli og 1. oktober.

-Man behøver ikke søge om penge, men kan også bede om praktisk hjælp til anlægsarbejdet, for eksempel til plantning af træer. Teamet kan også give sparring og rådgivning, inden man sender den formelle ansøgning af sted," lyder invitationen fra formand Per Nyhus, Teknik og Miljøudvalget.  
Vi har stor fokus på, at Borger Idékassen er et samarbejde med borgerne ud fra 'noget for noget'-princippet, hvor man selv skal bidrage. Det er folks egne projekter, og de skal selv løfte dem som primus motor. Men nu gør vi det meget nemmere rent praktisk, så vi kommer bredere ud til flere borgere og ikke kun til de 'professionelle' ildsjæle, som har erfaring med den slags projekter," tilføjer Per Nyhus.

Borger Idékassen lanceres ved to infomøder, tirsdag den 7. februar hos De Grønne Pigespejdere, Enghuset, Sydtoften 30 i Grindsted samt onsdag den 8. februar hos FDF Billund, Kærhuset, Kærhusvej 4 i Billund – begge dage klokken 17.00 til 19.00.

Her vil kommunens hold fra Natur og Friluftsliv fortælle meget mere om de nye muligheder, og der bliver rig mulighed for at få svar på alle spørgsmål. Der er selvfølgelig også tænkt på de travle børnefamilier, for der bliver sørget for både aftensmad og aktiviteter for børnene, mens de voksne fordyber sig i Borger Idékassen.

 For yderligere kommentarer og uddybning, kontakt: Projektleder Lea Kromann-Gallop, Teknik og Miljø, Billund Kommune, direkte telefon 79 72 70 54 Formand Per Nyhus, Teknik og Miljøudvalget, Billund Kommune, mobil 20 49 03 59

Fakta om Borger Idékassen

 • En ny service for alle borgere i Billund Kommune, der mangler praktisk hjælp, rådgivning og/eller den sidste finansiering til park- og naturprojekter
 • Borger Idékassen er for de mindre projekter, foreksempel gyngestativer, flagstænger, bålhytter, borde/bænke sæt, træplantning, naturpleje med mere 
 • Der er i 2017 tre ansøgningsrunder til Borger Idékassen, hvor ansøgningsfristerne er: 1. marts, 1. juli og 1. november
 • Teamet bag Borger Idékassen kan træffes på mail:

  borgeridekassen@billund.dk,

    på telefon 22 69 24 92 eller hos Teknik og Miljø, Jorden Rundt 1, 7200 Grindsted.

  Læs mere om Borger Idékassen her 

Fakta om informationsmøder

 •  Tirsdag den 7. februar kl. 17.00 - 19.00 hos De Grønne Pigespejdere, Enghuset, Sydtoften 30, 7200 Grindsted

 • Onsdag den 8. februar kl. 17.00 - 19.00 hos FDF Billund, Kærhuset, Kærhusvej 4, 7290 Billund

 • Program for begge møder:

 •  17.00 Velkomst v/Per Nyhus, formand for Teknik og Miljøudvalget

 •  17.15 Introduktion til Borger Idékassen og ansøgningsskemaet Derefter mulighed for spørgsmål og svar

 •  17.45 Aftensmad og mulighed for individuel vejledning og hjælp til ansøgningsskema for egne projekter

 •  Pigespejderne og FDF sørger for aktiviteter for børn under mødet, så bare tag dem med!

 •  Det er gratis at deltage i infomøde og aftensmad for hele familien – alle er velkomne

 •  Tilmelding med antal deltagere skal ske på

Tilmeld  

 • Eller på telefon 22 69 24 92 senest tirsdag den 7. februar - klokken 12.00

 •  For yderligere kommentarer og uddybning, kontakt: Projektleder Lea Kromann-Gallop, Teknik og Miljø, Billund Kommune, direkte telefon 79 72 70 54 Formand Per Nyhus, Teknik og Miljøudvalget, Billund Kommune, mobil 20 49 03 59