Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Billund Builds vender tilbage i uge 5 - denne gang om energi

Børn fra 0-16 år i skoler og dagtilbud i Børnenes Hovedstad vil i uge 5 have fokus på energi. Og på at lære gennem leg med ”no limits på fantasien”.

I efteråret 2015 deltog 4000 børn over hele Billund Kommune i det fælles læringsprojekt Billund Builds Music, hvor de byggede musikinstrumenter af genbrugsmaterialer og spillede på dem for hinanden. Traditionel undervisning var erstattet af interessedrevet læring, udforskning, samarbejde, byggeri og fremvisning. Eller som en af eleverne begejstret beskrev det: ”En uge med no limits på fantasien”.

Og nu er partnerne bag det store projekt klar til at bygge videre på erfaringerne i en ny projektuge – denne gang med fokus på energi.

Samarbejde og kreativitet

Billund Builds Energy finder sted i den sidste uge af januar 2017 (uge 5) og vil igen være for både dagtilbud, folke- og privatskoler.

Det er forskelligt fra skole til skole og fra dagtilbud til dagtilbud, hvilke aldersgrupper, der deltager i Billund Builds Energy. Det er også den enkelte skole og dagtilbud, der selv har tolket på det overordnede tema energi – og hvordan det giver bedst mening at arbejde med begrebet lokalt.

Projektugen bliver ligesom forrige år bliver drevet af Børnenes Hovedstad A/S (partnerskabet mellem Billund Kommune og LEGO Fonden) i samarbejde med alle de fagprofessionelle ude på skoler og dagtilbud.

- Det er virkelig fantastisk, at vi endnu en gang kan løfte så stor en projektuge sammen. Vi ved, at vores børn får brug for en lang række færdigheder i en verden, der er mere i bevægelse, end den nogensinde har været. Ud over klassisk viden får de i høj grad også brug for blandt andet at kunne samarbejde og tænke kreativt i forhold til nye løsninger. Det er færdigheder, vi træner, når vi sætter legen og nysgerrigheden i centrum for læring, sådan som vi for eksempel gør med Billund Builds, siger formand for kommunens Børne og Kulturudvalg Klara Lyskjær Noer og fortsætter:

Fokus på at samle erfaringer op

- Samtidig er vi nysgerrige på at finde ud af mere om, hvad der sker med børnenes lyst til at lære, når de i høj grad selv bliver drivere af processen, og hvordan de voksne i højere grad kan skabe rammer, vejlede og bringe sig selv i spil som rollemodeller og inspiration i stedet for traditionel undervisning.

Billund Builds Energy vil blive fulgt af forskere og studerende fra Aarhus Universitet og UC Lillebælt, som indsamler viden og dokumentation i løbet af projektugen og efterfølgende udgiver en forskningsrapport om, hvordan erfaringerne fra Billund Builds-projektet kan omsættes i praksis.

Målene med lærings- og forskningsprojektet Billund Builds Energy er:

  • Børn i Billund Kommune skal generelt have de bedste muligheder for at udvikle 21st Century Skills – og i dette projekt er der især lagt vægt på kreativitet, kommunikation og samarbejde
  • Billund Builds Energy er et fagligt kompetenceløft for fagprofessionelle indenfor dagtilbud og skoler, fordi de opnår øget viden om projektets metode, og hvordan den kan anvendes i praksis – også udenfor selve projektugen
  • Billund Builds Energy er samtidig en platform for at dele viden, at udvikle samarbejdet mellem projektets forskellige deltagere og at omsætte projektets læringsmetode til praksis.

Kontakt

  • Formand for Billund Kommunes Børne- og kulturudvalg Klara Lyskjær Noer, kly@billund.dk eller tlf. 20 18 41 81
  • Direktør i Børnenes Hovedstad Mette Højborg, mh@capitalofchildren.com eller tlf. 40 18 22 02

Besøg hjemmesiden for Billund Builds Energy