Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Fastelavnsfest på genbrugspladsen markerer farvel til småt brændbart

Billund Kommune inviterer til fastelavnsfest på Grindsted Genbrugsplads lørdag den 26. februar klokken 11. Man kan blandt andet slå ”småt brændbart” af tønden, få en fastelavnsbolle og høre mere om, hvordan man skal sortere fremover.

I et par uger har det været slut med ”småt brændbart” på genbrugspladserne i Grindsted og Billund, mens de i Filskov, Sdr. Omme og Vorbasse følger trop fra 15. februar. Man kan være med at markere farvel til småt brændbart, når Billund Kommune inviterer til fastelavnsfest lørdag den 26. februar klokken 11 på Grindsted Genbrugsplads.

Børn og barnlige sjæle kan ”slå småt brændbart af tønden”, få en fastelavnsbolle og deltage i nogle små konkurrencer. Der er også kaffe og kakao, og så kan man se og høre om den nye måde, man skal til at sortere affald. Man kan også se den nye genbrugsbeholder, som alle husstande får næste år.

”Vi vil gerne gøre det sjovt og hyggeligt at blive klogere på affald. Derfor holder vi en lille fastelavnsfest, hvor vi også står klar til at svare på de spørgsmål, borgerne har. Både om den nye ”rest efter sortering”, men også om, hvordan man snart skal sortere i 10 kategorier af affald derhjemme,” siger gruppekoordinator for affaldsgruppen i Billund Kommune, Stina Andkjær Edlefsen.

Mere affald kan blive genanvendt

Borgerne har været ekstra gode til at sortere de sidste uger, og det kan de blandt andet se i containerne på Grindsted Genbrugsplads.

”Tidligere tog det 5 dage, før vi skulle tømme containeren til ”småt brændbart”. Nu holder ”rest efter sortering” cirka 14 dage. Samtidig kan vi se, at vi får mere affald i kategorier som for eksempel pap. Så umiddelbart går det, som vi har håbet,” siger leder af genbrugspladserne i Billund Kommune, Peter Skov.

Om et par måneder får genbrugspladserne tal på, præcis hvilke mængder af affald der er kommet ind.

Billund Kommune dropper ”småt brændbart”, fordi man har oplevet, at man kan genanvende cirka halvdelen af det, der plejer at blive sendt til forbrænding i ”småt brændbart”. Derfor gør man det nu tydeligere ved at droppe småt brændbart og i stedet have ”rest efter sortering”, som man kan bruge, når man har sorteret alt andet fra. Særligt har genbrugspladserne tidligere oplevet, at pap, papir og plast er røget i ”småt brændbart”.

FAKTA: Som hjemsted for Børnenes Hovedstad tænker Billund Kommune leg, læring og kreativitet ind i alt fra skoler til genbrugspladser. Arbejdet for og med børn har blandt andet betydet, at Billund Kommune er blevet anerkendt som Danmarks første Børnevenlig By og Kommune.