Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Besøgsrestriktioner på plejehjem ophæves

Besøgsrestriktionerne på plejehjem i Billund Kommune er blevet ophævet af Styrelsen for Patientsikkerhed. Det betyder, at beboerne igen kan få besøg af flere personer.

Styrelsen for Patientsikkerhed har med effekt fra mandag 15. februar ophævet besøgsrestriktionerne på såvel kommunale som private plejehjem i Billund Kommune.

Det betyder, at beboerne på plejecentrene igen kan få besøg uden restriktioner på hvem og hvor mange, der besøger. Dog er plejehjemmene fortsat underlagt det generelle forsamlingsforbud på maksimalt fem personer.

Baggrunden er, at alle plejehjemsbeboere har fået tilbud om det andet vaccinationsstik, og at over 80 procent af beboerne har valgt at sige ja til vaccinationen.

Stadig retningslinjer ved besøg

Selvom besøgsrestriktionerne er ophævet, er der stadig retningslinjer for smitteforebyggende tiltag, som skal følges ved besøg:

Alle besøg skal foregå i beboerens egen bolig, i besøgsrum (hvor der er mulighed for dette) eller udendørs. Hvis dette ikke kan lade sig gøre, skal der laves en aftale med lederen på stedet.

Desuden skal besøgende være uden symptomer på covid-19 i 48 timer før besøget, besøget skal kunne gennemføres med to meters afstand, besøgende skal vaske hænder og spritte hænder før og efter besøg, og der skal anvendes ansigtsværnemidler på fællesarealer. Ved besøg i borgeres bolig anbefales det at bruge ansigtsværnemidler ved tæt kontakt.

”Jeg er stolt over, hvor flot både beboere, pårørende og vores personale har klaret den svære situation med besøgsrestriktionerne. Det har været afgørende at holde smitten ude af vores plejehjem, men vi ved også, hvor meget det betyder for beboernes trivsel og glæde at få lov til at få besøg. Derfor er jeg glad for, at vi nu igen kan åbne vores plejehjem for besøg, siger Pia Mejborn, chef for Voksenstøtteområdet i Billund Kommune, der samtidig understreger, at det fortsat er vigtigt med fokus på afstand og hygiejne ved besøg.