Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Hedeafbrænding

Mandag d. 31 marts afbrændte Billund Kommune hede parceller på Ravnhøj Hede ved Vorbasse. Hedeafbrænding er naturpleje, som udføres for at udpine og forynge lynghedevegetationen. Hvis hede arealer ikke plejes vil de langsomt gro til i træer, og den karakteristiske lynghedevegetation vil forsvinde.

I gamle dage indgik hedearealerne som en vigtig del af landbrugets græsningsareal, og lyngen blev af og til slået og bragt hjem til gården i form af foder til dyrene.

På denne måde blev heden udpint og lyngen holdt ung. Denne tidligere driftsform er en væsentlig faktor for, at der i Billund Kommune i dag er store hede arealer. For at bevare disse heder er det derfor nødvendigt, at arealerne ved naturpleje af og til udpines.

Hedeafbrænding er en nøje planlagt proces, der blandt andet af hensyn til sikkerheden stiller høje krav til vejrforholdene.

Af sikkerhedsmæssige årsager blev der ved Ravnhøj Hede forinden afbrændingen lavet brede brændbælter, som blev gjort våde.

Selve afbrændingen blev udført i små etaper, hvor mindre parceller en efter en blev afbrændt. Hele forløbet blev skabt overvåget af en gruppe af kommunens medarbejdere, der var opmærksomme og udrustet med branddaskere.

Det er i år tredje år Billund Kommune med succes afbrænder hede. Selve afbrændingen blev udført med støtte fra LAG-Midlerne.