Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Børnene bygger med på ny børnehave

Byggeriet af en ny Børnehave til Børnenes Univers Grindsted Vest på Langelandsvej i Grindsted er i fuld gang, og en del af byggeprojektet er at børnene i børnehaven er en del af byggeriet.

Byggeriet af ny børnehave til Børnenes Univers Grindsted Vest på Langelandsvej i Grindsted skrider frem efter planen og børnene bygger med.

Vi har et ønske om at inddrage børnene i byggeprocessen, og det var en del af selve udbudsprocessen at håndværkerne skulle indtænke byggedage sammen med børnene og det fungerer fantastisk godt, siger dagtilbudsleder Karin Christensen.

Alle børnene i børnehaven var med til at tage første spadestik sammen med borgmesteren, siden var der gravedag og murerdag og senest har der været tømrerdag.

Og forude venter der også en maledag inden børnene kan flytte ind i deres nye børnehave.

Børnene er helt tæt på byggeriet, til gravedagen hørte vi lyde fra de store maskiner, og mærkede jorden ryste, når tromlen kørte forbi. Til murerdagen havde børnene murerskeen i hånden og byggede og nu senest tømrerdagen, hvor der blev hamret og skruet. Det har været unikke oplevelser, hvor mod og nysgerrighed er udfordret, siger Karin Christensen.

Byggeriet af den ny børnehave i Grindsted Vest er et af i alt fem byggerier på dagpasnings- og børneområdet som er i gang eller på vej i Billund Kommune.

 

Ny børnehave med tre indgange

Den ny børnehave opføres i to etaper, og det er første etape, der opføres nu. Det forventes at byggeriet er færdigt ultimo april 2014.

Første etape bliver med plads med 92 børn og 14 vuggestuebørn på Langelandsvej, mens der vil være plads til 60 børn på Trehøjevej.

Bygningsmæssig vil vores nye børnehave være opdelt med zoner for de to pædagogiske linjer "Kultur, kreativitet og fantasi" og "bevægelse og udeliv. Vi får tre 3 indgange til børnehaven. En til vuggestuebørn og deres forældre og til hver af de to børnehavelinjers børn og forældre, fortæller Karin Christensen.

- Vi har gode erfaringer med at skabe struktur, hvor børn og familier tilknyttes en mindre gruppe, og samtidig er en del af den samlede børnegruppe.

Dette vil vi naturligvis føre med videre ind i den nye bygning, tilføjer dagtilbudslederen i Børnenes Univers.

 

Yderligere oplysninger hos eller Dagtilbudsleder Karin Christensen på telefon 7213 1085.