Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Ny afmærket hesterute ved Tronsøen og Grindsted Plantage

Det startede som et ønske fra hesteinteresserede borgere, og nu er den en realitet. En ny fire kilometer lang hesterute er netop åbnet i det naturskønne område langs Tronsøen og Grindsted Plantage. Det vækker begejstring blandt rytterne.

Mange ryttere kan føle sig usikre på, hvor de egentlig må ride, når de bevæger sig væk fra ridehal og egne marker. Derfor vækker en ny, afmærket riderute med udgangspunkt i p-pladsen ved Tronsø Parkvej begejstring blandt den gruppe af ryttere, der har henvendt sig til Billund Kommune med ønsket om flere afmærkede hesteruter.

Et længe ventet ønske realiseret

”Det er fantastisk, at vi nu har fået en ny mulighed for en rundtur her i Grindsted. Det har længe været et stort ønske fra ryttere at få flere afmærkede rideruter i kommunen,” siger Janni Borg, der som rytter har været inddraget i dialogen med Billund Kommune og blandt andet givet gode råd om afmærkningen af ruten.

Også Udvalgsformand for Billund Kommunes Teknik- og Miljøudvalg, Per Nyhus, glæder sig over den nye hesterute:

”Vi vil gerne komme borgerne i møde, når de har ønsker om at komme ud at opleve naturen i kommunen. Det gælder både gående, cyklister og nu også ryttere”.

En rute med plads til alle

På p-pladsen ved Tronsø Parkvej 4 er der gjort plads til, at man kan parkere med hestetrailer, og her kan man binde og klargøre sin hest, inden turen går nordpå forbi Tronsøen og langs stien mod Sdr. Omme, gennem Grindsted Plantage og tilbage langs ”Den skæve Bane”. Turen er i alt ca. fire km lang.

På en del af ruten deler hestene pladsen med gående og cyklister.

”Der skal være plads til alle, og vi håber, at man vil tage hensyn til hinanden på turen, så rideruten ved Tronsøen bliver en succes, der på længere sigt kan inspirere til flere muligheder for ridning i kommunen,” siger Per Nyhus.

Fakta

Har du selv fået lyst til at komme ud i naturen på hesteryg, så læs mere om hesteruten på vores hjemmeside. Her kan du se et kort og få inspiration til din næste tur med en lille film om ridning i naturen i Billund Kommune, som er optaget netop i det smukke område ved Tronsøen.